Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Похідні орипавіну




  • Бупренорфін (Buprenorphine) *

Фармакотерапевтична група:N07BC01 - засоби, що застосовуються при опіатній залежності.

Основна фармакотерапевтична дія:наркотичний аналгетик центральної дії, який має властивості часткового агоніста мю- та каппа-опіоїдних рецепторів; менше ніж морфін, пригнічує дихальний центр; у плані розвитку лікарської залежності при тривалому застосуванні менш небезпечний за морфін.

Показання для застосування ЛЗ:лікування опіоїдної залежності; лікування больового с-му високої інтенсивності ВООЗБНФ (після оперативних втручань у онкологічних хворих, опіки,ІМ, ниркові коліки).

Спосіб застосування та дози ЛЗ:призначають тільки в спеціальних центрах та клініках для лікування хворих під наглядом лікаря; препарат застосовується сублінгвально і утримується в ротовій порожнині до повного р-нення табл.; табл. слід прийняти при виникненні у пацієнта об’єктивних симптомів абстиненції або протягом щонайменше 6 год після останнього застосування опіоїдів; для лікування опіоїдної залежності рекомендована початкова добова доза становить 4 – 8 мг, яка в подальшому титрується залежно від стану пацієнта до 2 - 4 мг/добу; інтервал між застосуванням препарату становить 6 - 8 год; МДД - 32 мг; для лікування больового с-му препарат застосовується сублінгвально в дозі 0,2 - 0,4 мг з інтервалом 6 - 8 го; у разі БНФ необхідності доза може бути збільшена, термін лікування залежить від стану хворого; препарат у вигляді р-ну вводять в/в повільно або в/м, доза для дорослих становить 0,5 - 1 мл (0,15 - 0,3 мг), при необхідності ін’єкції повторюють з інтервалом 6 - 8 год БНФ.; вища добова доза для дорослих - 8 мл (2,4 мг), дітям старше 12 років призначають 0,5 - 0,8 мл (0,15 - 0,25 мг), вища добова доза для дітей - 6,6 мл (2 мг)

Застосовують трансдермальні системи – пластири; підбір початкової дози: пацієнти, які раніше не застосовували аналгетики, одержують 1 трансдермальну терапевтичну систему 35 мкг/год. Пацієнти, які приймали неопіоїдні аналгетики, одержують 1 трансдермальну терапевтичну систему 35 мкг/год.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:головний біль, запаморочення, нудота, блювання, сухість у роті, підвищена пітливість.

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до бупренорфіну, порушення функції дихання, СН, печінкова і ниркова недостатність, ЧМТ, період вагітності і лактації, діти віком до 15 років.

Форми випуску ЛЗ:табл. сублінгвальні по 0,4 мг, по 2 мг, по 4 мг, по 8 мг; р-н для ін'єкцій 0,03 % по 1 мл в амп.

Торгова назва:

I. БУПРЕН ІС, ВАТ "Сумісне українсько-бельгійське хімічне підприємство "ІнтерХiм", м. Одеса, Україна
БУПРЕНОРФІНУ ГІДРОХЛОРИД, ТОВ "Харківське фармацевтичне підприємство "Здоров'я народу",
II. БУПРЕНОРФІН ЕТІФАРМ, Етіфарм, Франція
ЕДНОК, Русан Фарма Лтд, Індія
ТРАНСТЕК, Ломанн Терапіє - Систем АГ, Німеччина

Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 41; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты