Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Препарати двовалентного заліза для перорального застосування




  • Заліза фумарат (Ferrous fumarate)

Фармакотерапевтична група:B03AA02 - антианемічний засіб.

Основна фармакотерапевтична дія:антианемічна.

Показання для застосування ЛЗ: латентний та клінічно виражений дефіцит заліза (анемія) БНФ, який розвинувся в результаті: кровотечі (менорагії, метрорагії, виразки слизової оболонки ШКТ, у тому числі геморой; носові кровотечі, крововтрати при хірургічних втручаннях); підвищеної потреби організму у залізі (вагітність, годування груддю, ріст, період статевого дозрівання); недостатнього надходження заліза з їжею; порушення всмоктування заліза із ШКТ (хр. діарея); профілактика нестачі заліза, у тому числі до, під час та після вагітності (у період лактації).

Спосіб застосування та дози ЛЗ: дорослим та дітям від 12 років - внутрішньо по 350 мг/добу БНФ натщесерце за півгодини до прийому їжі; можливе підвищення дози до 700 мг/добу в 1-2 прийоми; курс лікування - від 6 до 12 тижнів; прийом препарату слід продовжувати протягом деякого часу після нормалізації картини периферичної крові для того, щоб поповнити депо заліза в організмі; Для дітей доза препарату вище ніж 75 мг/кг маси тіла може бути токсичною.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:біль в епігастрії, нудота, блювання, забарвлення випорожнення в чорний колір, діарея або кріп; АР різної тяжкості; закреп, гемосидероз.

Протипоказання до застосування ЛЗ:гемохроматоз та інші типи анемій, які не пов’язані з дефіцитом заліза в організмі; гіперчутливість до препарату.

Форми випуску ЛЗ:капс. по 350 мг.

Торгова назва:

II. ХЕФЕРОЛ, Алкалоїд АД - Скоп'є, Республіка Македонія

 

 

  • Заліза глюконат (Ferrous gluconate)

Фармакотерапевтична група:В03АА03 - антианемічні засоби, препарати заліза.

Основна фармакотерапевтична дія:антианемічна.

Показання для застосування ЛЗ:лікування та профілактика залізодефіцитних анемій БНФ різного генезу у дорослих та дітей будь-якого віку; стани, що супроводжуються підвищеною потребою організму в залізі (вагітність, лактація); недостатнє надходження заліза з їжею.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:внутрішньо за 1 год до або через 2 год після їди БНФ, щоб уникнути подразнення ШКТ дорослим та дітям старше 12 років - для лікування: 4 – 6 табл. (по 300 мг)/добу у 2-3 прийоми БНФ; для профілактики: 2 табл. (по 300 мг)/добу БНФ у 2 прийоми; дітям 6 - 12 років - лікувальна доза - 1 – 3 табл. (по 300 мг)/добу БНФ; профілактична доза - 1 табл. (по 300 мг)/добу; тривалість лікування не повинна перевищувати 6 місяців.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:печія, запори, діарея, нудота, блювання, абдомінальний біль, АР, гіперемія шкіри, гіпертермія, запаморочення, зубний біль, біль у грудній клітці, біль у горлі, біль у спині, гастралгія, дратівливість.

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до препаратів заліза або до будь-якого з компонентів препарату; гемохроматоз, гемосидероз, гемолітична анемія, таласемія, свинцева анемія, виразковий коліт.

Форми випуску ЛЗ:рабл., вкриті плівковою оболонкою, по 300 мг.

Торгова назва:

II. ФЕРРОНАЛ, СіТіЕс Кемікал Індастріз Лтд, Ізраїль

 

 

  • Заліза сульфат (Ferrous sulfate) *

Фармакотерапевтична група:В03АА07 - протианемічні засоби. Препарати заліза.

Основна фармакотерапевтична дія:проти анемічна.

Показання для застосування ЛЗ:залізодефіцитні (гіпохромні) анемії БНФ; профілактика залізодефіцитних анемій у жінок в період вагітності, після пологів та лактації; у дітей в період інтенсивного росту.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:для перорального застосування БНФ дорослим та дітям після 7 років; з метою профілактики залізодефіцитних анемій - 1 табл./добу натще; лікування залізодефіцитної анемії - дітям – по 1 табл./добу (вранці); дорослим– 1–2 табл./добу (вранці та ввечері); тривалість лікування визначається тяжкістю клінічної картини; після нормалізації рівня Hb прийом продовжують протягом 1–3 місяців щодня по 1 табл. вранці перед сніданком; краплі БНФ призначають переважно дітям першого року життя внутрішньо безпосередньо перед їдою або під час їди, з невеликою кількістю рідини; добова доза становить 3-5 крап./кг маси тіла (1 мл препарату = 18 крап.), кратність призначення – 2-3 р/добу; орієнтовна середня доза для немовлят (діти до 1 року життя) – 10-15 крап. 3 р/добу (що відповідає приблизно 17-24 мг Fe2+ на добу); доза для дітей від 1 до 2 років – 15-25 крап. 3 р/добу (що відповідає приблизно 24 – 40 мг Fe2+ на добу); доза для дітей від 2 до 6 років доза - по 25-35 крап. 3 р/добу (що відповідає приблизно 40–55 мг Fe2+ на добу); для лікування дітей старших 6 років та дорослих рекомендуються застосовувати заліза сульфат у формі сиропу та капс.; тривалість лікування – 1 місяць; після досягнення нормальних показників сироваткового заліза та Hb ще протягом принаймні 8-12 тижнів слід проводити підтримуюче лікування для досягнення нормальних показників сироваткового заліза та Hb.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:забарвлення калу в чорний колір; диспепсичні симптоми (біль в ділянці живота, нудота).

Протипоказання до застосування ЛЗ:гемолітична анемія, гемосидероз, гемохроматоз, апластична анемія.

Форми випуску ЛЗ:табл., вкриті цукровою оболонкою, пролонгованої дії по 80 мг.

Торгова назва:

II. ТАРДИФЕРОН, П'єр Фабр Медикамент Продакшн, Франція

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 82; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты