Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Місцеві анестетики




  • Проксіметакаїн (Proxymetacain)

Фармакотерапевтична група:S01НА04 - засоби, що застосовуються в офтальмології. Місцеві анестетики.

Основна фармакотерапевтична дія:засіб для місцевої анестезії в офтальмології, поверхневий анестетик групи складних ефірів; має властивість тимчасово блокувати провідність нервових волокон, що призводить до виникнення місцевої анестезії.

Показання для застосування ЛЗ:проведення хірургічних операцій, які потребують швидкої й короткотривалої анестезії: екстракція катаракти, зняття швів з рогівки, а також при проведенні тонометрії, гоніоскопії, видаленні сторонніх тіл, зіскобі епітелію кон’юнктиви з метою діагностики та при проведенні будь-яких інших процедур, при яких показана місцева анестезія БНФ

Спосіб застосування та дози ЛЗ:для проведення офтальмологічного обстеження закапати в око 1-2 крап. до початку процедури; якщо необхідно, кількість крап. можна збільшити; при проведенні незначних операцій, таких як видалення стороннього тіла або зняття швів, закапувати по 1-2 крап. кожні 5-10 хв від 1 до 3 разів; для тривалої анестезії, що необхідна при таких операціях, як екстракція катаракти, закапувати по 1-2 крап. кожні 5-10 хв від 3 до 5 разів; місцева анестезуюча дія починається як правило через 30 сек та може тривати до 15 хв.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:поколювання, печіння та почервоніння кон’юнктиви; рідко може розвинутися тяжка АР негайного типу з боку рогівки, яка проявляється у формі г. дифузного епітеліального кератиту з утворенням філаментів й/або відторгненням великих ділянок некротизованого епітелію; також повідомлялося про дифузний набряк строми, десцеметит та ірит; при офтальмологічному застосуванні місцевих анестетиків дуже рідко може розвинутися системна інтоксикація, яка проявляється збудженням центральної нервової системи з її подальшим пригніченням.

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до препарату; через те, що препарат містить бензалконію хлорид, його не слід застосовувати під час носіння м’яких контактних лінз.

Форми випуску ЛЗ:краплі очні 0,5% по 15 мл у фл.-крапельницях

Торгова назва:

II. АЛКАЇН®, Алкон-Куврьор, Бельгія

 

  • Оксибупрокаїн (Oxybuprocain)

Фармакотерапевтична група:S01HA02 – засоби, що застосовуються в офтальмології. Місцеві анестетики.

Основна фармакотерапевтична дія:синтетичний місцевий анестетик, що належить до групи складних ефірів; сильнодіючий поверхневий анестетик, що має швидко наростаючий ефект та короткострокову місцевоанестезуючу дію (10-20 хв); потрапляючи у терапевтичних дозах в чутливі нервові закінчення призводить до оборотного блокування виникнення та передачі імпульсів і, таким чином, спричиняє тимчасову анестезію в місці введення; не впливає на ширину зіниці ока та здатність до акомодації; після закінчення місцевоанестезуючої дії чутливість зіниці повертається до початкового стану; іn vitro виявляє слабку антибактеріальну дію.

Показання для застосування ЛЗ:термінальна анестезія рогівки та кон’юнктиви під час видалення сторонніх частинок, що містяться як на поверхні, так і глибоко, при проведенні тонометрії, гоніоскопії, та інших діагностичних обстежень; підготовка до підкон’юнктивальних та ретробульбарних ін’єкцій БНФ

Спосіб застосування та дози ЛЗ:крап.оч. закапують у кон’юнктивальний мішок; між послідовними введеннями препарату очі повинні бути закриті; точну дозу завжди визначає лікар, залежно від обсягу втручання; анестезія рогівки та кон’юнктиви (видалення сторонніх частинок, що містяться на поверхні) - 3 рази по одній крап. протягом 5 хв; видалення сторонніх частинок, що містяться глибоко - 5-10 разів по одній крап. через кожні 30-60 сек; перед підкон’юнктивальними чи ретробульбарними ін’єкціями - 3 рази по одній крап. протягом 5 хв; тонометрія, гоніоскопія та інші обстеження: 1-2 крап.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:тимчасове печіння та почервоніння кон’юнктиви; пошкодження епітелію рогівки, виразки на поверхні рогівки; може виникнути стан, подібний до запалення рогівки, катаракти; АР з боку вій та кон’юнктиви; системні побічні ефекти: АР, СС реакції; анафілактичний шок (через підвищену чутливість організму до сторонніх речовин); непритомність (тимчасова чи короткотривала втрата свідомості); симптоми інтоксикації нервової системи.

Протипоказання до застосування ЛЗ:підвищена чутливість до діючої речовини чи до будь-яких компонентів препарату, до інших місцевих анестетиків групи складних ефірів параамінобензойної кислоти чи до місцевих анестетиків групи амідів; діти віком до 2 років.

Форми випуску ЛЗ:краплі очні 0,4 % по 5 мл, по 10 мл.

Торгова назва:

II. БЕНОКСІ, ТОВ "УНІМЕД ФАРМА", Словацька Республіка
ІНОКАІН, Промед Експортс Пвт. Лтд., Індія

Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 66; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты