Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Антигістамінні засоби для місцевого застосування




  • Азеластин (Azelastine) **

Фармакотерапевтична група:R01AC03 - протинабрякові та антиалергічні препарати.

Основна фармакотерапевтична дія:селективний блокатор гістамінових Н1-рецепторів; похідне фталазинону нової структури; виявляє пролонговану антиалергічну дію; пригнічує синтез або вивільненняя хімічних медіаторів, що беруть участь на ранніх і пізніх стадіях АР, таких як лейкотрієни, гістамін, інгібітори PAF і серотонін; при багаторазовому введенні доз клінічно значущий вплив на QT-інтервал відсутній.

Показання для застосування ЛЗ:сезонні і щорічні алергічні риніти БНФ і ринокон’юнктивіти.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:рекомендовано упорскувати по одній дозі (0,14 мг/0,14 мл) у кожну ніздрю 2 р/добу БНФ , що відповідає добовій дозі 0,56 мг; прийом триває до зникнення симптомів, але не більше 6 місяців.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:подразнення слизової оболонки носа, печіння, свербіж і чхання; дуже рідко - носова кровотеча.

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до препарату; вагітність (особливо І триместр), лактація; діти до 6 років.

Форми випуску ЛЗ:спрей назальний, дозований, 0,14 мг/0,14 мл по 10 мл.

Торгова назва:

II. АЛЕРГОДИЛ®, МЕДА Меньюфекчеринг ГмбХ, Німеччина

 

 

  • Лоратадин (Loratadine) ** (див. п. 18.3.1.2. розділу "ІМУНОМОДУЛЯТОРИ ТА ПРОТИАЛЕРГІЧНІ ЗАСОБИ")

Фармакотерапевтична група:R01AC08 - блокатори Н1-рецепторів

Основна фармакотерапевтична дія:антиалергічна, антиексудативна та протисвербіжна дія; антигістамінний препарат для місцевого застосування; основним активним інгредієнтом гелю є лоратадин, який селективно блокує Н1-гістамінові рецептори; виявляє місцеву протиалергічну дію, зменшує набряклість слизової оболонки носа, ексудацію, свербіж, відновлює прохідність носа, полегшує дихання; не чинить седативної дії, не викликає звикання.

Показання для застосування ЛЗ:профілактика та лікування сезонного та хр. алергічного ринітів, вазомоторного риніту (симптоматичне лікування при закладеності носа, чханні, виділеннях з носа, свербежі та сльозотечі); риносинусита.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:дорослим і дітям (старшим 2 років) препарат наносять на слизову оболонку носа 2 р/добу (за необхідності 3-4 р/добу); лікування продовжують до досягнення терапевтичного ефекту (в середньому від 2 до 5 днів).

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:збільшення кількості виділень з носа, свербіж.

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до препарату; вагітність, лактація; дитячий вік до 2 років.

Форми випуску ЛЗ:гель назальний 0,5 % по 15 г.

Торгова назва:

I. ЛОРИЗАН®, ВАТ "Київмедпрепарат", м. Київ, Україна

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 65; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.013 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты