Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Специфічні




  • Імуноглобулін антицитомегаловірусний (Anticytomegaloviride immunoglobulin) *

Фармакотерапевтична група:J06BB - специфічні імуноглобуліни.

Основна фармакотерапевтична дія:антивірусна (цитотоксична); специфічна активність препарату обумовлена вірус нейтралізуючою дією а/т; Ig G також спричинює імуномодулюючий ефект, впливаючи на різні ланки імуної системи людини; підвищує неспецифічну резистентність організму; виявляє антитілозалежну клітинну цитотоксичність стосовно вірусів інфікованої клітини.

Показання для застосування ЛЗ:цитомегаловірусна інфекції у пацієнтів з імуносупресією, в тому числі після трансплантацій; г. цитомегаловірусна інфекції у пацієнтів з імунодефіцитом, медикаментозною імуносупресією або імунодефіцитом іншого ґенезу (у тому числі СНІД).

Спосіб застосування та дози ЛЗ:рекомендовано одноразову дозу 50 МО/кг маси тіла; при трансплантації введення (1мл/кг маси тіла) слід починати в день трансплантації, а при пересадці кісткового мозку – в день на передодні трансплантації; профілалактику починають за 10 днів до трансплантації, особливо ЦМВ-серопозитивних пацієнтам; курс - не менше 6 одноразових доз з інтервалом у 2-3 тижні; терапія маніфестуючої інфекції - мінімум 2 мл/кг маси кожні 2 дні до зникнення клінічних симптомів; швидкість введення не повинна перевищувати 20 крап/хв (1 мл /хв).

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:гіперчутливість до препарату.

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до Ig людини,у рідкісних випадках при селективному дефіциті Ig А та наявності а/т проти Ig A.

Форми випуску ЛЗ:р-н 5%, 10%по 10 мл, 25 мл або 50 мл у пляшках.

Торгова назва:

I. Імуноглобулін антицитомегаловірусний людини, ЗАТ "Трудовий колектив Київського підприємства по виробництву бактерійних препаратів "Біофарма", Україна
ЦИТОБІОТЕКТ (імуноглобулін антицитомегаловірусний людини для внутрішньовенного введення), ЗАТ "Трудовий колектив Київського підприємства по виробництву бактерійних препаратів "Біофарма", Україна

 

  • Імуноглобулін людини проти вірусу простого герпесу (Immunoglobulin humanum contra virus Herpes simplex) *

Фармакотерапевтична група:J06ВВ - специфічні імуноглобуліни.

Основна фармакотерапевтична дія:противірусна дія; Ig G збагачений а/т проти НSV, не менше 97%; імунологічно активна білкова фракція, яка виділена із сироватки або плазми крові донорів; специфічна активність препарату зумовлена віруснейтралізуючою дією а/т; крім того, Ig G спричиняє імуномодулюючий ефект, впливаючи на різні ланки імунної системи людини, та підвищує неспецифічну резистентність організму.

Показання для застосування ЛЗ:лікування г. генералізованої НSV-інфекції та хр. Захворювань, викликаних вірусом простого герпесу у дорослих та дітей БНФ; профілактика г. НSV-інфекції та ускладчень, які можуть бути пов'язані з реактивацією хр. інфекції, в імунонескомпроментованих осіб та пацієнтів з імунодефіцитом, медикаментозною імуносупресією (зокрема при трансплантації органів і тканин, особливо у НSV-серопозитивних пацієнтів) або імунодефіцитами, викликаними іншими причинами (зокрема СНІДом).

Спосіб застосування та дози ЛЗ:вводять в/м; рекомендовано для профілактики г. НSV-інфекції або реактивації хр.НSV-інфекції разова доза для дітей та дорослих складає від 0,1 до 0,2 мл/кг маси тіла щоденно або через день від 3 до 5 введень; при лікуванні локалізованих форм інфекції та ДНК-позитивних клінічно безсимптомних формах, разова доза препарату для дітей та дорослих складає від 0,2 до 0,3 мл/кг маси тіла; лікувальний курс від 3 до 5 ін'єкцій; при лікуванні генералізованих форм інфекції з ураженням життєво важливих органів та систем разова доза препарату складає для дітей та дорослих від 0,3 до 0,5 мл/кг маси тіла; препарат вводять кожні 24 год від 5 до 7 діб в залежності від ступеня тяжкості перебігу захворювання, стану хворого та терапевтичного ефекту.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:місцеві реакції – гіперемія, підвищення t° до 37,5°С протягом першої доби; АР різного типу (у рідких випадках - анафілактичний шок).

Протипоказання до застосування ЛЗ:тяжкі АР на введення білкових препаратів крові людини в анамнезі.

Форми випуску ЛЗ:рідина по 1,5 мл (1 доза) або 3,0 мл (2 дози).

Торгова назва:

I. Гамалін (Імуноглобулін проти вірусу герпесу звичайного 1 типу людини), Імуноглобулін людини проти вірусу герпесу звичайного 1 типу, Імуноглобулін проти вірусу герпесу звичайного 2 типу людини, ЗАТ "Трудовий колектив Київського підприємства по виробництву бактерійних препаратів "Біофарма", Україна
  • Імуноглобулін людини проти вірусу Епштейна-Барр (Immunoglobulin humanum contra virus Epstein-Barr) *

Фармакотерапевтична група:J06ВВ - специфічні імуноглобуліни

Основна фармакотерапевтична дія:віруснейтралізуюча дія; основою препарату є Ig, зокрема Ig G, специфічний до вірусу Епштейна-Барр; специфічна активність препарату зумовлена віруснейтралізуючою дією а/т; крім того, Ig G, спричиняє імуномодулюючий ефект, впливаючи на різні ланки імунної системи людини, та підвищує неспецифічну резистентність організму.

Показання для застосування ЛЗ:лікування захворювань, спричинених вірусом Епштейна-Барр.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:для лікування захворювань дорослим Ig людини проти вірусу Епштейн-Барр, виробництва ЗАТ "Трудовий колектив Київського підприємства по виробництву бактерійних препаратів "Біофарма вводять в/м 5 разів з інтервалом 48 год у дозі 4,5 мл (3 амп. по 1,5 мл) на введення; дітям старше 3 років - вводять 4-5 разів через 48 год в дозі 3 мл (2 амп. по 1,5 мл); Вірабін, виробництва Київського міського центру крові для профілактики г. ЕВV-інфекції або при реактивації хр. ЕВV-інфекції разова доза для дітей та дорослих складає від 0,1 до 0,2 мл/кг маси тіла щоденно або через день від 3 до 5 ін'єкцій; при лікуванні локалізованих форм інфекції та ДНК-позитивних клінічне -безсимптомних формах, разова доза для дітей та дорослих складає від 0,2 до 0,3 мл/кг маси тіла; лікувальний курс від 3 до 5 ін'єкцій; при лікуванні генералізованих форм інфекції з ураженням життєво важливих органів та систем організму разова доза препарату складає для дітей та дорослих від 0,3 до 0,5 мл/кг маси тіла; препарат вводять кожні 24 год від 5 до 7 діб в залежності від ступеня тяжкості перебігу захворювання, стану хворого та терапевтичного ефекту; при Епштейн-Барр вірусному енцефаліті можливо продовження терміну введення препарату до 10 днів.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:місцеві реакції – гіперемія, підвищення t° до 37,5°С протягом першої доби; АР різного типу, а у винятково рідких випадках - анафілактичний шок.

Протипоказання до застосування ЛЗ:тяжкі АР на введення білкових препаратів крові людини в анамнезі.

Форми випуску ЛЗ:рідина по 1.5 мл (1 доза) або 3.0 мл (2 дози).

Торгова назва:

I. Імуноглобулін людини проти вірусу Епштейн-Барр, ЗАТ "Трудовий колектив Київського підприємства по виробництву бактерійних препаратів "Біофарма", Україна

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 51; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты