Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Інші препарати




  • Глутоксим (Glutoxim)

Фармакотерапевтична група:L03АХ15 – імуностимулятори

Основна фармакотерапевтична дія:імуномодулююча, цитопротекторна; тіопоетин, що діє на внутрішньоклітинні процеси тіолового обміну; механізмом дії препарату є впорядкована ескалація редокс-стану клітин; новий рівень редокс-систем та динаміки фосфорилювання ключових білків сигналпередаючих систем та транскрипційних факторів обумовлюють імуномодулюючий та системний цитопротекторний ефект; препарату виявляє диференційований вплив на нормальні (стимуляція проліферації та диференціювання) та трансформовані (індукція апоптоза – генетично програмованої клітинної загибелі) клітини; до основних імунофізіологічних властивостей препарату належать: висока тропність до клітин центральних органів імунітету та системи лімфоїдної тканини; посилення кістковомозкового кровотворення: процесів еритропоезу, лімфопоезу та гранулоцито-моноцитопоезу; активація системи фагоцитозу, у тому числі в умовах імунодефіцитних станів, відновлення у периферичній крові рівня нейтрофілів, моноцитів, лімфоцитів та функціональної дієздатності тканинних макрофагів; серед імунобіохімічних ефектів препарату слід відзначити: стимулюючу дію на каскадні механізми фосфатної модифікації ключових білків сигналпередаючих систем; ініціацію системи цитокінів; належить до групи природних метаболітів, що визначає особливості його метаболізму існуючими клітинними ферментативними системами.

Показання для застосування ЛЗ:у дорослих для профілактики та лікування вторинних імунодефіцитних станів, асоційованих з радіаційними, хімічними та інфекційними факторами; для відновлення пригнічених імунних реакцій та пригніченого стану кістковомозкового кровотворення; для підвищення стійкості організму до різноманітних патологічних впливів – інфекційних агентів, хімічних та/або фізичних факторів (інтоксикація, радіація, тощо); як гепатопротекторний засіб при г. та хр. ВГВ та ВГС з ліквідацією об’єктивних ознак хр. вірусоносійства; для потенціювання лікувальних ефектів антибактеріальної терапії хр. обструктивних захворювань легень; для профілактики післяопераційних гнійних ускладнень; у складі комплексної протитуберкульозної терапії тяжких поширених форм туберкульозу всіх локалізацій; при резистентності мікобактерій туберкульозу до ліків; для профілактики загострень хр. гепатиту у хворих на фоні протитуберкульозної терапії; для лікування токсичних ускладнень протитуберкульозної терапії.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:вводиться в/м, в/в або п/ш щоденно по 5 – 40 мг (на 1 курс – 50 – 300 мг) залежно від характеру захворювання; при затяжних та важких формах г. ВГВ у поєднанні з противірусною або антибактеріальною терапією - 1 % р-н призначають у добовій дозі 10 мг протягом 30 днів; курсова доза становить 300 мг; при хр. ВГВ у поєднанні з противірусною хіміотерапією; перший місяць лікування – 1 мл 1 % р-ну щоденно в/в; тривалість курсу лікування становить від 2 до 5 місяців 3 % р-ном у дозі 1 мл 3 рази на тиждень в/м; при припиненні прийому преднізолону, який був призначений при хр. вірусних гепатитах, - 1 % р-н 2 рази на тиждень в/м або 3 % р-н 1 раз на тиждень в/м у поєднанні зі зменшенням дози преднізолону по 5 мг кожні 5 – 10 днів; курс лікування – 3 місяці; після припинення прийому преднізолону можна рекомендувати продовження курсу глутоксиму протягом наступних 3 місяців за тією ж схемою; при АР на синтетичні аналоги нуклеозидів, які призначаються для лікування хр. вірусного гепатиту, застосовують 1 % р-н 2 рази на тиждень в/м або 3 % р-н 1 раз на тиждень в/м; курс лікування – протягом всього курсу противірусної терапії (6 – 12 місяців); при холестатичних варіантах хр. вірусного гепатиту як препарат супроводу при стандартній противірусній терапії, застосовують 1 % р-н 2 рази на тиждень в/м або 3 % р-н 1 раз на тиждень в/м; курс лікування – протягом всього курсу противірусної терапії (6–12 місяців).

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:незначне підвищення t° тіла (до 37,1°С – 37,5°С), болісність у місці ін’єкції.

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до препарату; вагітність; період лактації; діти віком до 12 років.

Форми випуску ЛЗ:р-н для ін'єкцій 1% по 1 мл, 2 мл, 3% по 1 мл, 2 мл.

Торгова назва:

II. ГЛУТОКСИМ, ЗАТ "ФАРМА ВАМ", м. Москва, Російська Федерація

Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 64; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты