Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Препарати бактеріального походження




  • Ліастен (Liastenum)

Фармакотерапевтична група:L03A - цитокіни та імуномодулятори

Основна фармакотерапевтична дія:імуномодулююча дія; імуномодулятор природного походження з широким спектром дії» являє собою фрагмент клітинної стінки лактобактерій» стимулює функцію макрофагів і нормалізує кількість т-лімфоцитів; активує клітини моноцитарно-макрофагального ряду, фагоцитоз, підвищує активність лізосомальних ферментів, продукцію активних форм кисню, посилює цитотоксичних ефект макрофагів по відношенню до пухлинних клітин; підсилює синтез прозапальних цитокінів; імуномоделююча активність проявляється також в тому, що препарат зберігає ендокринну функцію тимусу, в деяких випадках знижує рівень циркулюючих імунних комплексів; сприяє стимуляції лейкопоеза, має слабкий ефект анти метастатичної та протипухлинної дії, зменшує побічні ефекти хіміо- та променевої терапії; не має ембріотоксичної, мутагенної та тератогенної дії.

Показання для застосування ЛЗ:вторинний імунодефіцит і лейкопенія, зокрема при хіміо- та променевій терапії онкологічних хворих та хворих на лейкоз з метою зниження токсичної дії цитостатиків; хірургічне лікування онкологічних захворювань; г. та хр. бактеріальні захворювання, а також лейкопенія різного походження.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:вводять п/ш або в/м; звичайна добова доза препарату для дорослих осіб становить 0,002 г; на курс використовується 3-5 ін'єкцій з інтервалом 5-7 діб; за необхідності повторні курси проводяться через 3-6 та 12 місяців.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:короткочасне незначне підвищення t° тіла, виникнення місцевих реакцій, болю у суглобах.

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до компонентів препарату та аутоімунні хвороби.

Форми випуску ЛЗ:порошок для приготування р-ну для ін’єкцій, що містить 0,002 г активної речовини.

Торгова назва:

II. ЛІАСТЕН / LIASTENUM Бактеріальний препарат імуномодулюючої дії, ДП "Ензим", Україна

  • ІРС 19® (IRS 19 ®)

Фармакотерапевтична група:R07АX – інші лікарські засоби, що впливають на дихальну систему.

Основна фармакотерапевтична дія:комплексний препарат лізатів бактерій, що містить суспензії лізатів бактерій: Str. pneumoniae (типи І, ІІ, III, V, VIII, XII), Haemophilus influenzae, Klebsiella pneumoniae ss pneumoniae, Staph. аureus, Acinetobacter calcoaceticus, Moraxella catarrhalis, Neisseria subflava, Neisseria subflava, Str. pyogenes група A, Str. Dysgalactiae, Enterococcus faecium, Enterococcus faecalis, у вигляді р-ну для інтраназального введення в аерозольній упаковці; лізис м/о здійснюється на основі оригінальної біологічної методики, яка дозволяє отримати непатогенні а/г із збереженням специфічних властивостей кожного штаму; завдяки цьому лізати спроможні викликати у слизовій оболонці захисні імунні реакції, ідентичні реакціям на похідні збудники інфекції: стимуляцію і розмноження імунокомпстснтних клітин, підвищення рівня лізоциму та інтерферону в секреті, збільшення кількості локальних а/т, особливо Ig А, підвищення фагоцитарної активності, яка сприяє елімінації збудників інфекції з організму.

Показання для застосування ЛЗ:профілактика і лікування у дорослих і дітей віком з 2 років г. і хр. інфекційних захворювань ЛОР-органів і ВДШ: г. і хр. ринітів. рецидивуючих ринотрахеобронхітів, трахеїтів, хр. бронхітів, запалення аденоїдів, синуситів, фарингітів, ларингітів, отитів, тонзилітів, БА, ускладнень грипу та інших ГРІВ, а також у перед- і післяопераційному періоді для профілактики інфекційних ускладнень після хірургічних втручань на ЛОР-органах.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:лікування (під час інфекції): 1 упорскування у кожну ніздрю 2-5 р/добу до зникнення симптомів захворювання; профілактика (перед початком зимового сезону і у разі хр. захворювань 2-3 рази на рік): 1 упорскування в кожну ніздрю 2 р/добу протягом 2 тижнів.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:на початку лікування – чихання, посилення виділень з носа; АР (висипання, кропив'янка, ангіоневротичний набряк).

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до компонентів препарату.

Форми випуску ЛЗ:р-н для інтраназального введення по 20 мл.

Торгова назва:

II. ІРС 19® (IRS 19®), "Солвей Фармацеутікалз", Франція

 

  • Імудон (Imudon)

Фармакотерапевтична група:A01AD11 - інші засоби для орального застосування. Стоматологічні засоби.

Основна фармакотерапевтична дія:полівалентний антигенний комплекс, склад якого відповідає збудникам, що найчастіше викликають запальна процеси у порожнині рота та глотки: Str. pyogenes groupe A, Enterococcus faecium, Enterococcus faecalis, Str. Sanguis, Staph.aureus, Klebsiella pneumoniae, Corynebacterium pseudodiphtheriticum, Fusobacterium nucleatum, Candida albicans, Lactobacillus acidophilius, Lactobacillus fermentum, Lactobacillus helveticus, Lactobacillus delbrueckii subsp. Lactus; препарат активує фагоцитоз, збільшує вміст лізоциму в слині, сприяє збільшенню кількості імунокомпетентних клітин, підвищує вміст секреторного Ig А в слині.

Показання для застосування ЛЗ:поверхневий та глибокий парадонтоз, парадонтит, стоматит, глосит, запальні та інфекційні ураження ротової порожнини , глотки, еритематозний та виразковий гінгівіт, дисбактеріоз порожнини рота, фарингіт, хр. тонзиліт.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:дорослим та підліткам старше 14 років рекомендовано приймати при г.запальних захворюваннях порожнини рота по 8 табл. на добу з інтервалом 1 год; тривалість курса 10 днів; з метож профілактики хр. запальних захворювань порожнини рота та глотки – по 6 табл./добу; тривалість курса – 20 днів; рекомендовано проводити профілактичні к4урси 3-4 рази на рік.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:АР - висипка, ангіоневротичний набряк; нудота, блювання, болі в животі.

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до препарату; діти віком до 3 років.

Форми випуску ЛЗ:табл. для смоктання.

Торгова назва:

II. ІМУДОН™ / IMUDON™, "Солвей Фармацеутікалз", Франція

 

  • Рибомуніл (Ribomunyl)

Фармакотерапевтична група:R07AX - засоби, що діють на респіраторну систему.

Основна фармакотерапевтична дія:стимулює деякі гуморальні і клітинні компоненти імунної системи (виявляє неспецифічну і специфічну імунну стимуляцію), а саме: посилює фагоцитоз (стимулює фагоцитарну активність поліморфноядерних нейтрофілів і макрофагів); стимулює Т-лімфоцити; стимулює продукування сироваткових і секреторних імуноглобулінів (IgA 11S). Застосування Рибомунілу як препарату базисної імунотерапії дозволяє ефективно вплинути на імунний статус пацієнтів з рецидивуючими інфекціями дихальних шляхів: при цьому знижується частота, тяжкість і тривалість епізодів інфекцій, а також необхідність у призначенні інтенсивної антибіотикотерапії, глюкокортикостероїдів.

Показання для застосування ЛЗ:профілактика рецидивуючих інфекцій органів дихання та ЛОР-органів (отиту, синуситу, риніту, фарингіту, ларингіту, тонзиліту, трахеїту, бронхіту, пневмонії) у дітей.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:дітям старше 6 місяців: внутрішньо по 3 табл. вранці (краще натщесерце) 1 р/добу (табл. можна ковтати, смоктати або подрібнювати для змішування з їжею); перший місяць лікування: препарат приймають у перші 4 дні тижня протягом 3 тижнів, наступні 5 місяців лікування: препарат приймають у перші 4 дні кожного місяця.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:різке підвищення t° тіла (≥ 39 °C) невдовзі після початку лікування; реакції гіперчутливості (кропив'янка, ангіоневротичний набряк), еритема, екзема, судинна пурпура, вузликувата еритема; нудота, блювання, діарея, біль у животі; ринофарингіт, синусит, ларингіт, бронхіт, кашель, астматичні напади; транзиторна гіперсалівація на початку лікування.

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до препарату або одного з його компонентів в анамнезі; аутоімунні захворювання.

Форми випуску ЛЗ:табл.

Торгова назва:

II. РИБОМУНІЛ, П’єр Фабр Медикамент Продакшн, Франція

 

  • Респіброн (Respibron)

Фармакотерапевтична група:J07AX – їнші бактеріальні вакцини.

Основна фармакотерапевтична дія:імуностимулююча вакцина, яка підвищує опір організму до інфекцій, завдяки збільшенню сироваткових та секреторних а/т, активації клітинних та гуморальних факторів неспецифічного імунітету; це призводить до зниження частоти розвитку та важкості протікання респіраторних інфекцій, відпадає необхідність застосування а/б; має подвійний механізм дії: у якості вакцини індукує тривалу (декілька років) специфічну імунну відповідь, у якості імуномодулятора – стимулює неспецифічний захист до різних вірусних, бактеріальних, грибкових інфекцій на 2 – 4 тижні після прийому препарату.

Показання для застосування ЛЗ:г., підгострі, рецидивуючі або хр. інфекції ВДШ (риніт, синусит, ларингіт, фарингіт) та НДШ (трахеїт, бронхіт, бронхоектази)

Спосіб застосування та дози ЛЗ:г. процеси: 1 табл. р-нити під язиком 1 раз/добу впродовж щонайменше 10 днів; профілактичне лікування: 1 табл. р-нити під язиком 1 раз/добу впродовж щонайменше 10 днів; після 20-денної перерви повторити 10-денний курс прийому препарату на наступний місяць; повний курс - три декадні курси протягом 3-х місяців із двома 20-денними перервами

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:рідко АР

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до компонентів препарату

Форми випуску ЛЗ:табл.

Торгова назва:

II. РЕСПІБРОН / RESPIBRON Імуномодулятор для лікування та профілактики респіраторних інфекцій, Bruschettini S.r.l., Італія

  • Біфіформ (Bifi-Form) ** (див. п. 3.15.1. розділу "ГАСТРОЕНТЕРОЛОГІЯ. ЛІКАРСЬКІ ЗАСОБИ")
  • Лактобактерин (Lactobacterinum) (див. п. 3.15.1. розділу "ГАСТРОЕНТЕРОЛОГІЯ. ЛІКАРСЬКІ ЗАСОБИ")
  • Біфідумбактерин (Bifidumbacterinum) (див. п. 3.15.1. розділу "ГАСТРОЕНТЕРОЛОГІЯ. ЛІКАРСЬКІ ЗАСОБИ")

Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 63; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.009 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты