Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Саліцилова кислота та її похідні




 

  • Кислота ацетилсаліцилова (Acetylsalicylic acid) (див. п. 2.15.3.1. розділу "КАРДІОЛОГІЯ. ЛІКАРСЬКІ ЗАСОБИ")

Показання для застосування ЛЗ:симптоматичне лікування больових синдромів слабкої та середньої інтенсивності різноманітного ґенезу.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:приймають перорально; дорослим рекомендовано 300-1000 мг як одноразова доза; повторний прийом можливий через 4-8 год; МДД не повинна перевищувати 4 г; рекомендована добова доза для дітей - 60 мг/кг маси тіла, які рекомендується давати в 4-6 прийомів, 15 мг/кг маси тіла кожні 6 год або 10 мг/ кг маси тіла кожні 4 год; ½ - 1 рік: 50 –100 мг як одноразова доза; 1-3 роки: 100 мг як одноразова доза; 4-6 років: 200 мг як одноразова доза; 7-9 років: 300 мг як одноразова доза; діти старше 9 років: 400 мг як одноразова доза.

 

  • Ацетилсаліцилат лізину (Acetylsalicylate lysine) **

Фармакотерапевтична група:N02BA17 - анальгетики та антипіретики. Ацетилсаліцилат лізину.

Показання для застосування ЛЗ:біль різного генезу: головний, вушний і зубний біль, міалгії, невралгії, артралгії, біль у післяопераційному періоді, як жарознижуючий засіб при гарячкових станах різної етіології, як антиагрегаційний засіб для профілактики тромбозів у кардіології та неврології, а також для профілактики порушень мікроциркуляції.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:застосовують під наглядом лікаря. Вводять в/м (глибоко) і в/в. Для в/м введення вміст флакона р-няють безпосередньо перед застосуванням: 1 г (1 флакон) - у 5 мл води для ін’єкцій, збовтуючи до повного розчинення порошку. Для профілактики тромбозу препарат вводять в/м (глибоко) по 0,5-3 мл р-ну 1 р/добу або через добу. Курс лікування - до 5 ін’єкцій, після чого при необхідності можна переходити на прийом кислоти ацетилсаліцилової внутрішньо. Разова доза і частота повторних ін’єкцій препарату визначаються динамікою даних лабораторного обстеження показників гемостазу після першого введення. При в/в введенні для профілактики тромбозу перевага надається повільному вливанню препарату. Перед застосуванням 1 г (1 флакон) - р-няють у 5 мл води для ін’єкцій, збовтуючи до повного розчинення порошку, приготований р-н вводять на 150-200 мл 5% р-ну глюкози або 0,9% р-ну натрію хлориду зі швидкістю 1 мл / хвилину. Для зниження температури тіла при пропасниці вводять в/м по 1-2 г 1-3 р/добу. Як знеболюючий засіб вводять в/м або в/в по 1-2 г 1-3 р/добу. При необхідності дозу можна збільшити до 10-20 г в/м або в/в на добу. Дітям 4-6 років вводять в/м (глибоко) по 10-25 мг /кг на добу, від 6 до 10 років - по 0,25-0,5 г на добу, старше 11 років - по 0,5-1 г на добу, 1-2 р/добу. Максимальна добова доза для дорослих становить 20 г Курс лікування 3-10 днів.

Форми випуску ЛЗ:порошок для р-ну для ін'єкцій по 1,0 г.

Торгова назва:

I. АЦЕЛІЗИН, ВАТ "Київмедпрепарат", м. Київ, Україна

 

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 68; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты