Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Навчально-методичний комплекс




ТЕМАТИЧНИЙ ПЛАН

 

№ з/п Назва тем Всього годин Всього годин з викладачем З них:
Лекцій Семінарських занять Практичних занять + модул. контроль Самостійна робота* Індивідуальна робота
  Змістовний модуль 1
1. Тема 1.Поняття та загальна характеристика державного будівництва і місцевого самоврядування України.    
2. Тема 2.Організація роботи Верховної Ради України.    
3. Тема 3.Організація роботи Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.    
4. Тема 4.Організація роботи Рахункової палати.  
  Змістовний модуль 2    
5. Тема 5.Організація роботи президента.    
6. Тема 6.Організація роботи ради національної безпеки і оборони України.    
7. Тема 7.Організація роботи органів виконавчої влади України.    
  Змістовний модуль 3
8. Тема 8.Організація роботи органів місцевого самоврядування.    
9. Тема 9, 10.Організація роботи судових і правоохоронних органів.    
10. Тема 11, 12.Організація роботи Верховної Ради і Ради міністрів Автономної Республіки Крим.  
  РАЗОМ ПО ДИСЦИПЛІНІ:
  Форма контролю:   ЗАЛІК  

 

3. ЗАСОБИ ПРОВЕДЕННЯ ПОТОЧНОГО ТА ПІДСУМКОВОГО КОНТРОЛЮ

Поточний контроль– проведення семінарських занять, відпрацювання академічних заборгованостей.

Поточний контроль під час проведення семінарських занять передбачає перевірку рівня засвоєння знань, умінь і навичок студентом з кожного окремого навчального (змістового) модуля навчальної дисципліни та їх корекцію. Прозорість оцінювання рівня знань студентів забезпечується чіткими критеріями.

Конкретна кількість балів за роботу студентів під час семінарських та практичних занять визначається керівником заняття.

Результати поточного контролю під час проведення семінарських та практичних занять заносяться науково-педагогічним працівником до журналу обліку відвідування занять курсантами студентами та їх успішності.

Модульний контроль– визначає якість виконаної студентом навчальної роботи з певного навчального (змістового) модуля та оцінюється за сукупними підсумками поточної успішності, включаючи виконану індивідуальну, самостійну та модульну контрольну роботу.

Підсумковий контроль– виставляється як сума балів з усіх модулів навчальної дисципліни та обраховується, як правило, як середнє арифметичне складових модулів. Протягом семестру студент має виконати та захистити курсову роботу. По закінченню вивчення навчальної дисципліни студент складає семестровий іспит.

Міністерство ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ

НаціональнА АКАДЕМІЯ ВНУТРІШНІХ СПРАВ

Кафедра конституційного та міжнародного права

Навчально-методичний комплекс

навчальної дисципліни

Державне будівництво та місцеве самоврядування в Україні

 

4. КРИТЕРІЇ ОЦІНКИ ЗНАНЬ ТА ВМІНЬ:

За шкалою Університету За національною шкалою За шкалою ECTS Рівень компетентності Критерії оцінювання
90 – 100 „відмінно” А Високий (творчий) Особа, що навчається, виявляє особливі творчі здібності, вміє самостійно здобувати знання, без допомоги викладача знаходить джерела інформації, використовує набуті знання і вміння в нестандартних ситуаціях, переконливо аргументує відповіді, самостійно розвиває власні обдарування і нахили.
85 – 89 „добре” В Достатній (конструктиво-варіативний Особа, що навчається, вільно володіє вивченим обсягом матеріалу, застосовує його на практиці, вільно розв’язує вправи і задачі в стандартних ситуаціях, самостійно виправляє допущені помилки, кількість яких незначна.
75 – 84 С Особа, що навчається, вміє зіставляти, узагальнювати, систематизувати інформацію під керівництвом викладача, в цілому самостійно застосовувати її на практиці, контролювати власну діяльність, виправляти помилки, серед яких є суттєві, добирати аргументи на підтвердження певних думок.
70 – 74 „задовільно” D Середній (репродуктив-ний) Особа, що навчається, відтворює значну частину теоретичного матеріалу, виявляє знання і розуміння основних положень, з допомогою викладача може аналізувати матеріал, виправляти помилки, серед яких є значна кількість суттєвих.
60 – 69 E Особа, що навчається, володіє матеріалом на рівні, вищому за початковий, значну частину його відтворює на продуктивному рівні.
35 – 59 2 „незадовільно” з можливістю повторного складання   FX Низький (рецептивно-продуктивний) Особа, що навчається, володіє матеріалом на рівні окремих фрагментів, що становлять незначну частину навчального матеріалу.
1 – 34 „незадовільно” з обов’язковим повторним курсом ” F Особа, що навчається, володіє матеріалом на рівні елементарного розпізнання і відтворення окремих фактів, елементів, об’єктів.

Плани семінарських занять

Змістовий модуль 1

ТЕМА 1. ПОНЯТТЯ ТА ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА ДЕРЖАВНОГО БУДІВНИЦТВА ТА МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ УКРАЇНИ.

/Перше Семінарське заняття - 2 год./

Ключові слова: державне будівництво, державні органи, посадові особи, службові особи, місцеве самоврядування, наука державного будівництва і місцевого самоврядування тощо.

 

План

1. Поняття державного будiвництва i мiсцевого самоврядування України.

2. Предмет, методи державного будiвництва i мiсцевого самоврядування України.

3. Система державного будiвництва i мiсцевого самоврядування України. Характеристика принципів державного будiвництва i мiсцевого самоврядування України.

4. Специфіка норм та інститутів державного будiвництва i мiсцевого самоврядування України.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 48; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты