Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Форми даних




У формі даних на екран виводиться один запис. При уведенні або зміні даних у полях цього вікна змінюється уміст відповідних комірок у базі даних.

Для використання форм даних таблиця повинна мати імена стовпців. Імена стовпців стають іменами полів у формі даних. Поле відповідає кожному стовпцю в таблиці. Форма даних автоматично розгортається так, щоб вивести на екран відразу усі поля в даній таблиці

9.5.3 Установлення інтервалу критеріїв

Критерії бувають двох типів.

1. Критерії обчислення – це критерії, що є результатом обчислення формули. При фільтрації будуть доступні тільки ті рядки, значення яких будуть додавати формулі значення ИСТИНА .

2. Критерії порівняння – це набір умов для пошуку, використовуваний для витягу даних при запитах за прикладом. Критерій порівняння може бути послідовністю символів або вираженням Для пошуку за допомогою форми даних записів, що відповідають критерію, необхідно:

­ виділити комірку в таблиці;

­ у меню Данныевибрати команду Форма;

­ кнопку Критерии;

­ у полях редагування увести критерії для пошуку даних;

­ для виводу на екран першого запису, що відповідає критерію, натиснути кнопку Далее;

­ для виводу на екран попереднього запису, що відповідає критерію, натиснути кнопку Назад;

­ для пошуку записів у переліку по іншому критерії натиснути кнопку Критерии і увести новий критерій;

­ по закінченні натиснути кнопку Закрыть.

Для фільтрації даних використовуються команди Автофильтр і Расширенный фильтр із пункту Фильтр меню Данные.

9.5.4. Автофільтр

Команда Автофильтр установлює кнопки прихованих переліків (кнопки зі стрілкою) безпосередньо в рядок із іменами стовпців). З їхньою допомогою можна вибрати записи бази даних, що слід вивести на екран.

Якщо у прихованому переліку вибрати пункт Условие … , то з’явиться вікно Пользовательский автофильтр. У верхньому правому переліку слід вибрати один з операторів ( равно , больше , меньше та ін.), а у полі праворуч вибрати одне зі значень. У нижньому правому переліку можна вибрати іншій оператор, і у полі ліворуч – значення. Коли увімкнений перемикач И , то будуть виводитися тільки записи, які задовольняють обидві умови. При увімкненому перемикачу ИЛИ будуть виводитися записи, які задовольняють одну з умов. Для виведення декількох записів з найбільшими або найменшими значенням по будь-якому полю слід у прихованому переліку поля вибрати пункт Первые 10

9.5.5. Розширений фільтр.

Команда Расширенный фильтр дозволяє фільтрувати дані з використанням інтервалу критеріїв Значення перемикачів і полів вікна Расширенный фильтр наступне:

· Фильтровать список на месте – перемикач, що приховує рядки, які не задовольняють зазначеному критерію;

· Скопировать результат в другое место – копіює відфільтровані дані на інший робочий аркуш, або на інше місце на тому ж робочому аркуші;

· Исходный диапазон – поле, що визначає інтервал, якій містить перелік, що підлягає фільтрації;

· Диапазон условий – поле, що визначає інтервал комірок на робочому аркуші, якій містить необхідні умови;

· Поместить результат в диапазон – поле, що визначає інтервал комірок, в який копіюються рядки, що задовольняють визначеним умовам.

§ функціонування ІС, що регламентують порядок одержання, перетворення й використання інформації.

 

Основи офісного програмування. Редактор VBA. Програми, алгоритми, властивості алгоритму. Засоби описання алгоритмів. Етапи технологічного процесу написання програми.

Алгоритм — це скінченна послідовність однозначних розпоряджень, виконання яких дозволяє за допомогою скінченного числа кроків отримати розв’язання задачі, що однозначно визначається початковими даними.

Властивості алгоритму (algorithm properties)

Будь-який алгоритм має відповідати таким вимогам:

1. Масовість — застосовність алгоритму до будь-яких даних задач певного класу.

2. Визначеність (детермінованість)(determinancy) — набір вказівок має бути точний, не залежати від виконавця.

3. Дискретність — розчленованість процесу, що визначається алгоритмом, на окремі елементарні операції, можливість виконання яких людиною або машиною не викликає сумнівів.

4. Зрозумілість — знання виконавця про те, що треба робити для виконання цього алгоритму.

5. Результативність — кінцівка процесу перетворення вхідної інформації у вихідну.

6. Формальність — результат виконання алгоритму не повинен залежати від будь-яких факторів, які не є частиною цього алгоритму.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 46; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты