Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Методичні рекомендації щодо виконання та оформлення контрольної роботи




Контрольна робота є однією із форм самостійної роботи студента-заочника. Для її виконання студенту необхідно врахувати наступні вимоги:

1. Виконувати роботу на основі глибокого вивчення запропонованої літератури з використанням інших історичних джерел. Викладати матеріал теми логічно, послідовно, грамотно. Необхідно самостійно розкривати питання теми, а не механічно переписувати текст з підручника по історії України, інших книг, газетних та журнальних публікацій. У такому випадку робота не буде зарахована.

2. Необхідно дати відповіді на всі питання плану контрольної роботи. Робити висновок по кожному питанню і по темі в цілому. Там, де потрібно, показувати зв’язок теми з сучасністю.

3. Робити посилання на всі використані джерела. Якщо дослівно цитується положення з книги, цитату необхідно брати в лапки, а також показати вихідні дані джерела ( прізвище та ініціали автора, назву видання, том, місце видання, видавництво, рік видання, сторінку ). Наприклад: "Протягом 1921-1922 рр. формується непівська модель організації суспільства"[1]. Якщо приведена цитата використана не дослівно, а викладена своїми словами, перед виноскою необхідно писати слово "Див.:". Наприклад: Історик О.Д. Бойко вказує, що непівська модель організації суспільства формувалася протягом 1921 - 1922 років[2].

4. Контрольна робота повинна мати обсяг 20 - 25 сторінок шкільного зошита, написаного від руки тексту або 15 - 20 сторінок друкованого тексту формату А 4 з використанням шрифтів текстового редактора Word розміру 14 з полуторним міжрядковим інтервалом. На титульній сторінці студент повинен вказати назву установи та її підрозділу, назву контрольної роботи, своє прізвище та ініціали, курс, групу. На першій сторінці розмістити план контрольної роботи. У кінці роботи необхідно зробити загальний висновок і скласти список використаної літератури за алфавітом.

5. Контрольна робота повинна бути відправлена в термін, визначений деканатом.

6. Перевірена і не зарахована контрольна робота повертається студенту для доопрацювання. Студент повинен врахувати всі зауваження, доопрацювати роботу і здати її.

 

Тематика контрольних робіт

Тема 1. Історія України як наука

План

1. Історія України як наука.

2. Предмет історії України і його термінологія.

3. Історіографія курсу.

Тема 2. Східні слов’яни в VІІ-VІІІ ст.

План

1. Історичні корені українського народу. Перші слов’янські протодержавні утворення. Суспільно-політичний лад східних слов’ян.

2. Виникнення державних союзів східнослов’янських племен. „Руська земля”.

3. Історичні концепції щодо походження і виникнення українського народу.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 61; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты