Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Відповідь:А, Б, В, Д.




Графічний растровий редактор MS Paint входить до складу стандартних застосунків прикладного призначення Windows.

За допомогою команди Малюнок ^ Розтягнути/Нахилити відкриється діалогове вікно Роз­тягнення й нахил, у якому можна змінити розмір малюнка по горизонталі та вертикалі (рис. а).

а

За допомогою команди меню Малюнок ^ Атрибути в діалоговому вікні Атрибути можна визначити дату збереження та розмір файла, роздільну здатність малюнка; вибрати одиниці вимірювання розміру області малювання, встановити його значення, вибрати палітру: чорно- білу або кольорову (рис. б).

б

 

MS Paint надає можливість працювати з графічними файлами різних форматів: .BMP, .GIF, .JPEG, .TIFF, .PNG. Створені зображення можна зберігати з різною глибиною кольору.

Тип файла Глибина кольору Тип файла Глибина кольору
Монохромний малюнок BMP 24-розрядний малюнок BMP
16-кольоровий малюнок BMP .JPEG, .TIFF, .PNG
256-кольоровий малюнок BMP GIF

 

Якщо потрібний колір відсутній в основній палітрі, його можна розмістити на додаткову палітру або замінити ним один із наявних кольорів палітри за допомогою команди меню Палітра ^ Змінити палітру..., встановивши у відповідних полях значен­ня базових компонентів потрібного кольору в колірних моделях HSB або RGB (рис. в).

Таким чином, графічне зображення, що створене за допомогою графічного редак­тора, має такі властивості: розмір зображен­ня, роздільну здатність зображення, глиби­ну кольору та колірну модель.

11. Відповідь:А, В, Г, Д.

Оптичний диск — це сучасний носій інформації, для запису даних на який використо­вуються лазерні технології.

Види оптичних дисків:

Компакт-диск, або CD — перший оптичний диск, являє собою пластиковий диск діаметром близько 5'' (12 мм), інформація на який записується за допомогою лазерного дис­ководу (до 800 Мбайтів).

Цифровий диск, або DVD служить для збереження великих обсягів інформації (до 17 Гб).

Blu-ray Disc, або BD — це наступне покоління формату оптичних дисків, що вико­ристовується для зберігання відео високої якості та даних із підвищеною щільністю.

Параметри дисків:

ROM — інформація записується на спеціальній заводській апаратурі і не може змінюватись.

R — дані можна записати за один або кілька разів (сеансів), видалення неможливе. ±R — позначає різні технології запису диску.

RW — можна багаторазово записувати і видаляти дані (до 1000 разів).

Примітка. На комп'ютерах з операційною системою MS Windows 2007 є можливість ба­гатократного додавання і стирання одного або кількох файлів у таких дисках: CD-R, CD-RW, DVD-R, DVD-R DL, DVD+R, DVD+R DL, DVD-RW, DVD+RW, DVD-RAM, BD-R або BD-RE.

Джерело: http://windows.MS.com/ru-RU/windows7/Which-CD-or-DVD-format-should-I-use

Види дисків, з яких не можна видаляти дані та на які можна записати дані кілька разів: CD-R, DVD-R, DVD-R+, BD-R.

12.Відповідь: Г, Д.

Мова — спосіб подання інформації. Розрізняють природні і формальні мови.

Природні людські мови мають усну і письмову форми.

в

Формальними мовами є: нотна грамота, дорожні знаки.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 82; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты