Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Психофізіологічні особливості учнів початкової, основної та старшої школи. Вимоги до рівня сформованості англомовної компетенції учнів 4, 9 та 11 класах.




Важливим фактором успішного виконання завдань навчання іноземної мови єврахування психолого-педагогічних особливостей учнів на різних ступенях.

На початковому ступені (1-4 класи) учням притаманні такі риси як прагнення до конкретної, однак нетривалої діяльності, негайного результату, а також допитливість, інтерес до всього нового, емоційна активність. Проте вони мають завищену самооцінку і ще не вміють керувати своєю поведінкою. Більш розвинена механічна пам’ять учнів цього віку сприяє кращому і швидшому запам’ятовуванню віршів, пісень тощо.

На середньому ступені (5-9 класи) підлітки виявляють більшу соціальну активність, спрямовану на засвоєння певних зразків поведінки та цінностей, прагнуть до сприйняття нового, цікавого, їх пам’ять розвивається у напрямі інтелектуалізації, запам’ятовування набуває цілеспрямованого характеру, мовлення стає більш керованим і розвиненим. Підлітки потребують щирого і серйозного ставлення до своїх інтересів, не люблять обмеження своєї самостійності з боку дорослих.

На старшому ступені(10-11 класи) учні прагнуть до всебічного розвитку своєї особистості, поглибленого засвоєння знань. У цьому віці формується науковий світогляд, зростає соціальна активність, збільшується інтерес до проблем людських взаємин, захоплення стають різнобічними, а самооцінка своїх здібностей знижується. Великої ваги для юнаків набуває спілкування зі своїми однолітками. Спілкування для них – невід’ємна частина їх життя, канал інформації та вид діяльності, у процесі якої відбувається формування індивідуального стилю поведінки старшокласників.

Особливостями навчання іноземної мови у початковій школі є: широке використання наочності, різноманітність прийомів навчання, їх часта зміна, використання ігрових прийомів роботи, репродуктивний характер мовленнєвої діяльності учнів, переважання хорових і фронтальних форм роботи. Особливостями навчання в основній школі є: широке використання вправ, що стимулюють розвиток логічного мислення, ініціативність учнів, переважання вербальної наочності, зростання ролі самостійної роботи учнів, використання парних і групових форм роботи. Старшій школі притаманне: послідовне здійснення комунікативно-пізнавального навчання, використання прийомів, що спонукають до розвитку критичного мислення учнів, широке застосування самостійної роботи учнів, використання колективних форм роботи.

 

Система планування курсу навчання англійської мови у школі. Види планів.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 132; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты