Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Екранні вікна виконання завдання




Тема:Дослідження мереж Хопфілда.

Ціль роботи:вивчення архітектури рекурентних нейронних мереж Хопфілда і спеціальних функцій для їх створення, зважування входів, накопичення та активізації; ознайомлення з демонстраційними прикладами та їх скриптами, а також набуття навичок побудови таких мереж для рішення задач розпізнавання образів і створення асоціативної пам'яті.

Мережа Хопфілда відноситься до класу рекурентних нейронних мереж. Вона має один нейронний шар з функціями зважування dotprod, накопичення netsum і лінійної обмеженої функцією активізації satlins. Шар охоплений динамічної зворотним зв'язком з вагами LW {1,1} і має зміщення.

Мережі Хопфілда володіють тим відмітною властивістю, що при надходженні на вхід деякого вектора ознак у вигляді початкових умов, вони за кінцеве число тактів часу приходять в стан стійкої рівноваги, що залежить від вхідного вектора. Це дозволяє асоціювати вхідний вектор з деяким станом мережі, або об'єктом предметної області. Стану стійкої рівноваги називаються також аттракторами мережі. Крім цільових атракторів в мережі можуть мати місце паразитні, які не відповідають жодним векторах входу. При створенні мережі Хопфілда спеціальні алгоритми синтезу зводять до мінімуму число таких паразитних точок рівноваги і забезпечують максимальний розмір області притягання для точок рівноваги.

 

Екранні вікна виконання завдання

Практична частина:

Створення мережі Хопфілда з двома стійкими точками в тривимірному просторі

 

Створення мережі Хопфілда з чотирма стійкими точками в двомірному просторі

Висновок: Виконавши дану роботу я навчився працювати з мережами Хопфілда, а також набув навички побудови таких мереж для рішення задач розпізнавання образів і створення асоціативної пам'яті.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 60; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты