Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Губернське правління




Підлегле губернатору (і відносилося до Міністерства внутрішніх справ) установа з постійним штатом, відповідальна за управління губернією в широкому сенсі. "Губернське правління є вища в губернії місце, що управляє оною в силу законів, ім'ям Імператорської Величності."

Правління складалося з присутності і канцелярії, що складається з: 1-го і 2-го розпорядчих відділень(зайнятих загальним діловодством, розбором різноманітних суперечок відомств і скаргами, і очолювалися старшим і молодшим радникамиправління), Лікарського відділення(під керівництвом губернського лікарського інспектора), Будівельного відділення(під керівництвом губернського інженера), Ветеринарного відділення(під керівництвом губернського ветеринарного інспектора), Межового відділення,іноді називався Губернської креслярської (під керівництвом губернського землеміра), Тюремного відділення (під керівництвом губернського тюремного інспектора, друкарні та редакції офіційної губернської газети. Опції правління ясні з назв його підрозділів.

Найбільш важливі справи вирішувало Загальна присутність губернського правління(не слід змішувати з Губернським присутністю) - колегія, що складалася з губернатора, віце-губернаторів, радників правління, губернського лікарського інспектора, губернського інженера, губернського архітектора (з правом дорадчого голосу), губернського землеміра, губернського тюремного інспектора і ассесора. присутність мало канцелярію, окрему від канцелярії губернського правління.

Начальникам підрозділів губернського правління було присвоєно чин VI класу (колезький радник).

Незважаючи на велике опис, який закон давав обов'язків губернського правління, справ у правління, за винятком розбору скарг на дії інших установ і скасування їх рішень, було дуже небагато. Медичної, ветеринарної та будівельної частиною насправді займалися земства і міста, межовий - землевпорядні комісії, в'язниці знаходилися у відомстві міністерства юстиції, а місцеві арештні будинки містило земство. Нечисленні (20-30 чоловік на початку XX століття) чиновники губернського правління в спокійних губерніях були завантажені роботою в меншій мірі, ніж їх колеги з інших губернських установ. Загальні присутності губернських правлінь в реальному адміністративній практиці з кінця XIX століття не збиралися, губернатори вирішували справи одноосібно.

Губернське правління не мало повітових підрозділів, тому що пристрій Російської імперії не передбачала єдності державного управління на повітовому рівні.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 85; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты