Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Стаття 108




Уряд Республіки Хорватія складається з Прем'єр-міністра, за­ступників Прем'єр-міністра та інших членів. Стаття 109Організація і порядок діяльності Уряду, а також порядок прий-


С. К. Бостан, С. М. Тимченко


ДЕРЖАВНЕ ПРАВО ЗАРУБІЖНИХ КРАЇН


 


 


няття ним рішень регулюються законом та процедурними нормами.

Внутрішня структура міністерств регулюється постановами Уряду, який створює відповідні служби для ведення справ.

Стаття 110

Уряд видає постанови згідно з Конституцією та законами, вино­сить на розгляд законопроекти, вносить пропозиції щодо державно­го бюджету, виконує закони та інші нормативні акти, прийняті Сабо-ром Республіки Хорватія.

Стаття 111

Уряд є підзвітним Президентові Республіки та Палаті представ­ників Сабору Республіки Хорватія.

Прем'єр-міністр, заступники Прем'єр-міністра та члени Уряду несуть колективну відповідальність за рішення, прийняті Урядом, та несуть індивідуальну відповідальність! дії в межах своєї компетенції.

Стаття 112

Прем'єр-міністр не пізніше ніж через 15 днів після призначення пропонує Палаті представників склад Уряду і просить виразити довіру Урядові. Призначення Прем'єр-міністра та членів Уряду вва­жається прийнятим, якщо довіру було виражено більшістю членів Палати представників.

Стаття 113

За пропозицією щонайменше однієї десятої складу Палати представників може бути і висунуто вимогу проголосувати за довіру Прем'єр-міністрові, окремим членам Уряду і Урядові загалом.

Голосування за довіру Урядові може бути запропоноване Прем'єр-міністром. Голосування за довіру не може проводитися раніше ніж че­рез три дні після подання і пропозиції до Палати представників.

Рішення про недовіру Урядові вважається прийнятим, якщо за нього проголосувала більшість від загальної кількості представників. Якщо Палата представників відхилить пропозицію щодо вираження недовіри Урядові представники, які звернулися з цією пропозицією, не можуть знову подати її на розгляд протягом трьох місяців.

Якщо недовіру було виражено Прем'єр-міністрові чи Урядові загалом, Прем'єр-міністр подає заяву про свою відставку Президен­тові Республіки, який розпускає Уряд. Якщо вотум недовіри вира­жено одному з членів Уряду, Прем'єр-міністр може піти відставку чи запропонувати Президентові Республіки звільнити з посади члена Уряда якому було виражено недовіру.


ПОСТАНОВА ПАЛАТИ ПРЕДСТАВНИКІВ ХОРВАТСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО САБОРУ

"ПРО ПРОГОЛОШЕННЯ ЗМІН КОНСТИТУЦІЇ РЕСПУБЛІКИ ХОРВАТІЯ"

(витяги)

(від 9 листопада 2000 р.) Стаття 17

Частина 2 статті 71 змінюється і викладається в наступній ре­дакції:

"Палата жупаній складається не більш ніж із шістдесяти п'яти депутатів, що відповідно до закону обираються безпосередньо таємним голосуванням у жупаніях і містах зі статусом жупаній". Ча­стини 3 і 4 виключаються.

Стаття 18

У статті 73 слова "Хорватський державний сабор" заміняється словами "Хорватський сабор" у відповідному падежі, а за частиною 2 іде частина 3 у наступній редакції:

"Кожна палата Сабора конституюється обранням голови палати на першому її засіданні, на якому є присутнім більшість депутатів".

Стаття 19

У статті 76 слова "Хорватському державний сабору" заміняють­ся словами "Хорватському сабору", а наприкінці речення виклю­чається крапка і потім ідуть слова "або у випадках, зазначених у стат­тях 17 і 101 Конституції".

Стаття 20

Стаття 77 змінюється і викладається в наступній редакції:

"Палата представників і Палата жупаній можуть саморозпусти-тися для проведення дострокових виборів, якщо за таке рішення проголосує більшість від загального числа депутатів кожної палати.

Відповідно до положень статті 104 Конституції Президент Рес­публіки може розпустити Палату представників".

Стаття 21

У пункті 1 статті 78 слова "ЗО червня" заміняються словами "15 липня", а слова "Хорватського державного сабора" у частинах 1 і 2 заміняються словами "Хорватського сабора".

За частиною 2 іде нова частина 3 у наступній редакції:

"Голова палати може скликати її позачергове засідання після консультацій з парламентськими групами".



Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 62; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты