Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Модуль 2. Індивідуальне навчально-дослідне завдання





2. методичні рекомендації до самостійної роботи

Відповідно до тематичного плану дисципліни «Державне регулювання економіки» окремі питання тем програми розглядаються на лекційних заняттях, інші – вивчаються студентами самостійно. Самостійна робота студентів повинна проводитися у декількох напрямках:

- з окремих питань тем дисципліни, основні положення яких розглядалися під час лекційних занять. При цьому особливу увагу слід зосередити на більш детальному вивченні законодавчого та інструктивного матеріалу;

- з питань тем дисципліни, які повністю виносяться на самостійне вивчення;

- з питань дисципліни, які сприяють розвитку аналітичних здібностей, творчого мислення студентів і поглибленню їх теоретичних знань.

При самостійному опрацюванні нового матеріалу рекомендуємо дотримуватися такої послідовності:

1. Підібрати необхідний законодавчий та інструктивний матеріал та уважно ознайомитися з його змістом.

2. Переглянути усі питання теми, яку запропоновано для самостійного вивчення, для того, щоб мати загальну уяву про її зміст; провести логічний зв’язок із вивченим раніше матеріалом, на якому базується дана тема.

3. Здійснити самоперевірку знань, відповідно до переліку питань, що передбачені планом вивчення теми.

Модуль 1. Державне регулювання

Економіки та його роль в соціально - економічному розвитку країни

Змістовий модуль 1. Основні функції держави в соціально - економічному розвитку країни

Тема 1. Державне регулювання економіки як функція держави

 

Мета роботи: поглибити, узагальнити, закріпити знання студентів з питань теоретичних засад державного регулювання економіки.

 

План вивчення теми

 

1. Альтернативні концепції теорії макроекономічного регулювання економіки.

2. Моделі державного регулювання економіки в зарубіжних країнах.

Методичні рекомендації до самостійної роботи

 

Формування ринкових відносин у кожній країні має свої особливості, які зумовлюють специфіку реформ та їх тривалість. Але ж створення ефективної ринкової економіки потребує звернення уваги на досвід інших країн, які пройшли скрізь нові для нас форми організації ринкових відносин. Це потребує, перш за все, вивчення теоретичних засад державного регулювання економіки, основних концепцій макроекономічного регулювання економіки, їх застосування в країнах з розвиненою економкою, реалізація в певних моделях державного регулювання окремих країн, досвід яких має бути в нагоді для побудови ефективної моделі державного регулювання державне регулювання економіки в Україні.

Питання для самоконтролю

1. Чому політика державного регулювання є невід’ємною складовою сучасних господарських систем у країнах ринкової економіки?

2. Як впливає політика державного регулювання на конкурентно-ринкову систему розподілу суспільного продукту?

3. Яка концепція ДРЕ більш характерна для сучасної економіці України?

Бібліографічний список до самостійної роботи

1, 2, 3, 4, 5, 6, 9


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 62; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты