Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Завдання 9. Прогнозування в Україні в перехідний період




Визначення і сутність прогнозування. Використання прогнозування як методу, що регулює розвиток економіки на найближчу перспективу. Прийняття нормативних документів для впровадження прогнозування в сучасний господарський механізм.

Мети і задачі державного прогнозування. Основні види прогнозів. Функції прогнозування в умовах ринку. Виявлення за допомогою прогнозів тенденцій розвитку національного господарства (його частин), і пошук оптимальних шляхів досягнення цілей цього розвитку. Схожість і розходження прогнозів і планів.

Причини, що заважають поширенню прогнозування у вітчизняній економіці. Основні напрямки удосконалювання прогнозування в Україні з урахуванням стратегічних цілей розвитку держави. Використання досвіду розвинених країн по застосуванню прогнозів при регулюванні ринкової економіки.


Завдання 10. Планування, його основні види, принципи і методи

Визначення і сутність планування. Впровадження макроекономічного планування в управління і функціонування суспільного відтворення. Поширення директивного планування в Україні з 20-х років ХХ в. Класифікація планів.

Характеристика основних принципів планування. Методи планування, застосовувані при регулюванні розвитку ринкової економіки. Основні показники, застосовувані при складанні державних річних і середньострокових планів розвитку.

Поширення планування розвитку держави в різних країнах світу. Зміни індикативного і стратегічного планування в сучасних умовах. Перспективи застосування індикативного планування в Україні на рівні держави і на мезоуровне.

 

Завдання 11. Актуальні питання роздержавлення і приватизації власності

 

Поняття і сутність роздержавлення й приватизації. Формування багатоукладної економіки на основі роздержавлення і приватизації. Етапи екстенсивної загальнодержавної приватизації. Створення державних управлінських структур, що займаються питаннями роздержавлення. Нормативні документи по проведенню роздержавлення і приватизації власності.

Цілі і задачі сучасного етапу приватизації. Поповнення дохідної частини бюджету як одне з основних завдань приватизації. Необхідність збалансованого обліку інституціональних, фінансових і соціальних і завдань на поточному етапі приватизації.

Перспективи роздержавлення монополій в електроенергетиці й на транспорті з метою удосконалювання конкуренції і зниження енерго- і трудомісткості продукції. Проблема переходу до ринкових відносин у житлово-комунальному господарстві. Введення приватної власності на землю як одне з умов повсюдного поширення товарно-грошових відносин.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 61; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты