Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Завдання 18. Конверсія і функціонування оборонно-промислового комплексу




Поняття і складові частини оборонно-промислового комплексу України. ОПК – найбільш розвинений комплекс національної економіки. Сутність і визначення конверсії оборонно-промислового комплексу. Функції держави при здійсненні конверсії. Державні нормативні акти конверсії ОПК в Україні в 90-і роки XX в.

Етапи конверсії в Україні. Роль держзамовлення в регулюванні розвитку ОПК. Необхідність збереження оборонно-промислових підприємств у мономісцях і закритих адміністративно територіальних утвореннях. Роль постачань військової техніки в іноземні держави для збереження української оборонної промисловості.

Подальші напрямки розвитку конверсії в Україні. Досвід використання конверсії в зарубіжних державах (США, Чехії, Швеції й ін.)

 

Завдання 19. Державна політика по розвитку малого бізнесу

Визначення малого підприємства. Основні нормативно-правові документи по розвитку малого підприємництва в Україні. Етапи розвитку малого бізнесу після появи кооперативної і приватної власності. Частка малого бізнесу у ВВП Україні в даний час.

Формування державою спеціального клімату для розвитку малого бізнесу. Розвиток індивідуального підприємництва. Поява фермерства в сільському господарстві як альтернатива існуючим господарським аграрним структурам.

Удосконалювання державної політики по розвитку малого бізнесу. Спрощена система реєстрації малих підприємств. Формування в банківській сфері пільгових умов для одержання кредитів малими підприємствами. Нововведення в оподатковуванні малого бізнесу. Використання досвіду індустріальних країн для розвитку малого підприємництва.

 

Завдання 20. Фінансово-кредитний механізм

Регулювання інноваційної сфери

 

Визначення інноваційної сфери. Цілі, функції і методи державного регулювання інноваційного розвитку України. Фінансова стратегія в галузі створення нововведень і їхнього просування у виробництво.

Основні джерела фінансування інновацій. Грантовое фінансування інноваційної сфери. Комерціалізація наукових і освітніх установ при фінансуванні інновацій. Співвідношення власного і позикового капіталів у фінансуванні інновацій.

Розвиток системи пільг по підтримки ризикових капітальних вкладень в інноваційну сферу. Окупність інвестицій при використанні власних і позикових засобів. Питання подолання різних видів ризиків (комерційних, регіональних, екологічних і т.п.) при створенні інноваційного продукту.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 51; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты