Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Тема 15: Відносини органів публічної влади в системі управління




90. Прокуратуру України очолює Генеральний прокурор України, який:

А. призначається на посаду безстроково за згодою Верховної Ради України та звільняється з посади Президентом України (ст. 122 Конституції України).

Б. призначається на посаду строком на п'ять років без згоди Верховної Ради України та звільняється з посади Президентом України (ст. 122 Конституції України).

В. призначається на посаду строком на п'ять років за згодою Верховної Ради України та звільняється з посади Президентом України (ст. 122 Конституції України).

Г. призначається на посаду строком на п'ять років за згодою Президента України та звільняється з посади Президентом України (ст. 122 Конституції України).

 

91. Для здійснення спільних програм місцеві державні адміністрації та органи місцевого самоврядування можуть:

А. укладати договори, не створюючи при цьому створювати спільних підприємств та організації.

Б. укладати договори, створювати спільні підприємства та організації.

В. укладати договори, створювати спільні підприємства та організації, асамблеї, унії.

Г. укладати договори виключно на основі рішень Кабінету Міністрів України.

 

92. Розподіл влади - це не тільки юридичний і організаційний принцип, а й:

А. соціально-економічний принцип, який дає змогу гармонійно поєднати такі аспекти соціального та економічного життя, як влада і конкуренція, закон і ринок, держава і ринкова економіка під кутом зору самоцінності людини та забезпечити і гарантувати належність влади кожному етнічному українцю.

Б. соціально-політичний принцип, який дає змогу гармонійно поєднати такі аспекти соціального життя, як влада і свобода, закон і право, держава і суспільство під кутом зору самоцінності людини та забезпечити і гарантувати належність влади народу.

В. соціально-культурний принцип, який дає змогу гармонійно поєднати такі аспекти соціального та економічного життя, як влада і свобода, закон і право, економіка і суспільство під кутом зору самоцінності людини та забезпечити і гарантувати належність влади народу.

Г. соціально-політичний принцип, який дає змогу гармонійно поєднати такі аспекти соціального життя, як влада і свобода, закон і право, держава і суспільство під кутом зору самоцінності людини та забезпечити і гарантувати належність влади народу.

 

93. Конституція України закріпила дві системи влади на місцях:

А. централізовану та децентралізовану В. місцеві державні адміністрації та місцеве самоврядування

Б. федеративну та унітарну Г. органи самоорганізації населення та області державні адміністрації


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 91; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты