Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Технології викладання курсу психології.




Опис будь-якої технології охоплює такі моменти:

1.Найменування теми. 2. Цілі навчання. 3.Особливості навчання. 4.Способи здійснення технологій. 5.Взаємодія викладача зі студентами, облік результатів (оцінювання роботи).

Весь програмовий матеріал курсу розбито на шість змістових модулів, які є логічно завершеними частинами навчального матеріалу. Кожен модуль включає декілька тем. Для кожного модуля визначені базисні змістовні блоки, котрі складаються з переліку мети навчання, навичок та вмінь, оптимальної послідовності засвоєння матеріалу. Виписані основні поняття тем (тезаурус) та можливі види навчальних завдань різного ступеня складності, що підпорядковуються певним дидактичним цілям.

Послідовність розділів: 1. Заг. основи дит. психології. 2.Розвиток психіки в онтогенезі. 3. Розвиток психічних процесів у дит. віці. 4.Розвиток особистості дитини. 5. Діяльність дитини. 6.Психологія груп і колективів.

Методика викладання вирішує наступні завдання:

- Методика викладання як наука розглядає питання про цілі, завдання навчання психології. Без відповіді на це питання вона не може вирішувати інші питання. Певний час метою навчання вважалося озброєння студентів, що вчаться психологічними знаннями, уміннями і навиками. В даний час все більше зростає роль науки, росте об'єм знань. Тому важливим є привитие навчаним прагнення самостійно набувати знань.

- Методика викладання психології як наука вирішує питання про загальні закономірності і дидактичні принципи, на основі яких будуватися процес навчання психології

- Методика викладання психології розглядає питання «Чому учити?». Який об'єм знань дати навчаним на різних ступенях їх підготовки.

Методи навчання психології. Методи програмованого навчання припускали перебудову традиційного навчання за рахунок уточнення і операционализации цілей, завдань, способів рішення, форм заохочення і контролю стосовно наочного змісту знань.

Методи проблемного навчання - акцентували не аспекти структуризації об'єктивного знання, а ситуації, в яких опиняється особа.

Методи інтерактивного навчання звернулися до способом управління процесом засвоєння знань за допомогою організації людських взаємодій і відносин.

Використання в навчанні психології прийомів цих трьох груп активних методів навчання припускає створення системи учбових завдань в курсі психології.

Словесні методи навчання психології - джерелом знань і умінь є усне або друкарське слово). Наочні методи навчання психології - джерелом знань і умінь є спостережувані предмети, явища, наочна допомога. Практичні методи навчання психології - джерелом знань і умінь є практичні дії, що виконуються що вчаться.

Дистанційне навчання - освітні технології, що реалізовуються в основному із застосуванням інформаційних і телекомунікаційних технологій при опосередкованій або не повністю опосередкованій взаємодії працівника, що навчається і педагогічного.

Методи закріплення вивченого матеріалу - закріплення вивченого матеріалу.

 

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 104; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты