Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Тема 10. Державне управління фінансовими ресурсами і грошовими потоками




Фінансовий федералізм. Взаємодія федерального уряду та місцевого самоврядування. Принципи фіскального федералізму. Перерозподіл: нерівність серед індивідів і місцевих громад. Ефективність федеральної допомоги місцевим громадам. Система федеральних податків та витрати на місцевому рівні.

Наслідки місцевого державного фінансування. Капіталізація: нетривалий та тривалий періоди. Гіпотеза капіталізації. Абсолютна та відносна капіталізація. Суспільний вибір на місцевому рівні.

Дефіцити та економічна стабільність. Бурхливе споживання та бурхливе інвестування. Дефіцити та інвестиції. Погляди на ефективність урядової політики: економіка пропозиції, неокласицизм, монетаризм.

Вплив інвестицій, науково-дослідної діяльності, природних ресурсів на економічне зростання. Економічне зростання і справедливість.

Тема 11. Теоретичне обґрунтування оптимальних розмірів державного сектора в трансформаційних економіках

Економічне оцінювання. Методика оцінювання витрат і результатів у приватному та суспільному секторах. Аналіз витрат і вигід. Методика багатоцільового аналізу: нерівність та неефективність. Принципи ціноутворення у державному секторі в умовах змішаної економіки. Оптимізація структури оподаткування та витрат державного сектора. Взаємозв’язок між чистими витратами і перерозподілом. Крива споживчих можливостей і спотворювальне оподаткування. Оптимальне оподаткування й ефективність виробництва. Правило Корлетта – Хейга. Модель Буато. Модель Стігліца.

Тема 12. Особливості становлення і суперечності державного управління в економіці України

Приватизація в трансформаційній економіці. Перебіг процесу приватизації в економіці України: способи, результати і наслідки. Роздержавлення економіки України. Проблема використання адміністративних та економічних методів управління. Поєднання ринкового механізму і централізованого регулювання економічних процесів. Законодавче забезпечення державного управління в Україні. Державне управління інвестиційними процесами. Державне управління розвитком підприємництва. Державне управління розвитком аграрного сектора економіки України. Державне регулювання становлення фондового ринку, ринку робочої сили, товарного ринку. Державне управління у сфері бюджетних відносин. Державне регулювання економічного розвитку. Державне управління у сфері міжнародних економічних відносин.

Плани лекцій


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 41; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты