Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Орієнтовний час: 1 год., 30 хв.





Ситуаційна вправа "Конфлікт в організації "Зелений світ "

Мета:виробити у слухачів вміння аналізувати конфлікт, користуючись різними варіантами карти конфлікту і на основі здійсненого аналізу запропонувати конфліктуючим певні варіанти рішення їх проблеми, надати можливість попрактикуватися в проведенні процедури несудової арбітрації.

Зміст ситуації

В екологічній організації "Зелений світ" виник конфлікт між штатним працівником і добровольцем. Штатний працівник, молодий енергійний чоловік (27 років), економіст за освітою, веде всю бухгалтерію організації. З роботою справляється, проблем із бухгалтерією організація не має. Один із добровольців організації, пенсіонер Р. в минулому бухгалтер, очолює групу добровольців, що проводять акцію по озелененню мікрорайону. Акція коштує достатньо дорого: слід закупити реманент, саджанці, розсаду, насіння квітів і газонної трави тощо.

Доброволець Р. звинуватив бухгалтера в махінаціях з рахунками, через що виконати в бажаних обсягах озеленення неможливо, заявив, що бухгалтер закуповував розсаду, насіння і саджанці в найдорожчій фірмі, за рахунками нібито поставки йшли вищого гатунку, а реально видавався значно гірший посадковий матеріал. На думку добровольця Р. бухгалтер поклав собі у кишеню щонайменше 1000 грн.

Бухгалтер обурився, вимагав перевірки рахунків і посадкового матеріалу і в свою чергу зробив припущення, що добровольці добру розсаду, насіння і саджанці порозбирали для своїх дач, а принесли для озеленення району всякий непотріб із дому. Виник жахливий скандал, наговорено багато образливого, ледь не дійшло до бійки.

Голова організації зібрав команду з членів організації, штатних працівників і волонтерів і запропонував їм придумати, як примирити "бухгалтерів" - старого і молодого. Голова організації (як і більшість її членів) переконані, що звинувачення обох сторін не мають підстав, оскільки перевірка показала, що і з рахунками все в порядку, і посаджено саме той посадковий матеріал, який був закуплений.


Завдання:

Проведіть обговорення ситуації, застосувавши певний варіант групової арбітрації.

Визначте за картою конфлікту проблему, позиції, побоювання, інтереси, потреби сторін.

Питання для обговорення:

• Що можна порадити конфліктуючим?

• Які наслідки можливі при здійсненні поради?

• Як Ви почувалися в ролі арбітра?

• Як сторони конфлікту відреагували на Ваші поради?


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 85; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты