Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Рольова гра: Продаж будинку




Мета:виробити у слухачів уміння проводити позиційні переговори

Хід гри:

Учасники семінару діляться на пари, ознайомлюються із загальним змістом гри. Після цього одержують додаткову інформацію, якою з партнерами не діляться. За сигналом тренера учасники проводять переговори (до 15 хв.). По закінченні гри фіксуються результати угоди і час, за який вона досягнута.

Загальна інформація

У смт Славське господар П. має бажання продати будинок. Будівництво незавершене, побудована "коробка", є покрівля, зроблено камін, є вікна і двері, але опалення, сантехніка, внутрішні роботи відсутні. Будинок двоповерховий, цегляний, з балконом і гаражем у підвалі. На другому поверсі є чотири кімнати і вбиральня з душем, ще одна вбиральня є на першому поверсі. Загальна площа житлових приміщень 164 кв.м.

Будинок разом із присадибною ділянкою 0,6 га розташований біля гірськолижних трас, лісу, річки, неподалік проходить асфальтова дорога, достатньо близько залізнична станція.

Громадська організація "Сонечко", що об'єднує батьків, які мають дітей з вродженими вадами рухового апарату, хотіла б придбати будинок у горах, щоб зробити в ньому базу відпочинку для дітей членів своєї організації та її клієнтів.

Серед пропозицій, які розглядалися радою організації, об'ява про продаж недобудованого будинку в смт Славське привернула найбільшу увагу. Голова організації відрядив у Славське до господаря П. свого працівника на переговори.


Додаткова інформація для працівника ГО "Сонечко "

На купівлю будинку в Карпатах організація виділила 30 тис.у.о. Будинки, що продаються в Славському (подібного розміру, але в яких уже жили люди) коштують 26-30 тис.у.о., їх все одно потрібно переробляти, ремонтувати, оснащувати. Якщо придбати цей недобудований будинок за 19-21 тис.у.о., тисяч 7-8 додати на його добудову і оснащення, можна зекономити тисяч 5-6, що для організації є дуже суттєвим. Голова організації пообіцяв працівнику, що проводить переговори, що в разі успіху, йому буде надана можливість відпочивати в цьому будинку на протязі 2-3 років по два тижні щорічно, причому додав, що чим дешевше будинок обійдеться організації, тим довше така пільга йому надаватиметься.

Додаткова інформація для господаря П.

Смт Славське - селище невелике, живе в основному за рахунок гірськолижного туризму. Останні декілька років зими були малосніжними і теплими, туристів приїздить мало, турбази порожні, послугами приватного сектору туристи нехтують. Останнім часом у селищі багато будинків оголошено на продаж, але покупців дуже мало.

Господар будинку виграв "Зелену карту", має бажання скористатися нею і виїхати з сім'єю в Австралію. Господар хотів би одержати 23-25 тис.у.о., але міг би погодитися і на 20-21 тис.у.о., бо час не терпить, а покупці невідомо чи ще трапляться.

Питання для обговорення

Вякому стилі проводилися переговори?

• Чи застосовувався партнерами психологічний тиск?

• Якщо був відчутний психологічний тиск, які способи його нейтралізації використовували партнери?

• Чи вдалося досягнути вигідної угоди?

• Які засоби використовували партнери для досягнення угоди?


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 72; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты