Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Рольова гра "Посередництво" Мета: формування умінь розв'язання конфлікту у процесі медіації




Загальна інформація:

Мешканці одного будинку старовинної архітектури, що знаходиться поблизу центра міста, звернулися до начальника ЖЕКу за підтримкою. Вони звинувачують молодіжну організацію, що орендує приміщення на 1-му поверсі, в порушенні норм порядку і засміченні будинку, їм не подобається, що часто до ночі лунає музика з їхнього приміщення. Лежать недокурки біля дверей, сміття не виноситься з будинку, і напевно з цієї причини з'явилися таргани. Жителі схвильовані, що по будинку постійно вештаються молоді незнайомі, галасливі люди, у подвір'ї, що належить до будинку, збираються компанії, а тому діти не мають де гратися і собак неможливо вивести гуляти.

Представники молодіжної організації також схвильовані ситуацією, що склалася у будинку, їм набридли постійні втручання у їхні справи, роботу. Це заважає нормальній праці організації, яка виконує різноманітні молодіжні програми, роботи, спрямовані на організацію довкілля юнаків і дівчат у місті тощо.

Начальник ЖЕКу не має ні до чого претензій і просить групи самостійно розібратися, звертаючись по допомогу нейтрального посередника з міської асоціації медіаторів.

Спільні інтереси.

Молодіжна організація зовсім не бажає змінювати приміщення, оскільки воно повністю задовольняє і знаходиться поблизу міста, а тим більше матеріальні та моральні затрати нікому не потрібні.

Мешканці будинку також бояться, що приміщення буде використане якоюсь благополучною фірмою і не відомо, що буде надалі.


Додаткова інформація для представника мешканців будинку

Жителі вважають, що спокійне життя будинку порушено з появи молодіжної організації. Вони не задоволені поведінкою працівників цієї організації, що впливає на дітей, юнаків і дівчат цього будинку. Вони занепокоєні, що постійна поява нових людей в будинку заважає слідкувати за порядком. Одна мешканка доказує, що діяльність цієї організації є сумнівною, оскільки в ній працює її колишній учень, який завжди визначався "важкою" поведінкою.

Додаткова інформація для представника молодіжної організації

Працівникам організації набридли претензії батьків, діти яких стали членами організації. Багато з мешканців втручається у роботу працівників і нав'язує свій спосіб життя. Подвір'я забороняється використовувати для проведення репетицій концертів, підготовку яких для міського населення здійснює організація. Нещодавно була сутичка старшої за віком сусідки молодою дівчиною з організації, яка її звинуватила в тому, що вона викинула сміття не в той смітник, і що зовсім не має естетичного смаку у зв'язку з "дивною" зачіскою і кольором волосся.

Хід гри:

1. Поділ учасників на групи по чотири чоловіки, розподіл ролей, визначення посередника і спостерігача, який проводить спостереження за процесом і не втручається в гру.

2. Проведення процесу в малих групах. Час: 20-30 хв.

3. Обговорення процесу в малих групах. Час: 10 хв.

4. Обговорення процесу у загальному колі (кожен учасник повідомляє коротку інформацію). Час: 15-20 хв.


Питання для обговорення:

• Чи втручався посереднику процес?

• Як дотримувалися принципи посередництва?

• Особисті враження від процесу.

Час гри:45-55 хв.



Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 65; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты