Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ФІЗИЧНА КУДЬТУРА З МЕТОДИКОЮ ВИКЛАДАННЯ




 

1.Структура та зміст навчальної програми «Фізичне виховання» для 1-4 класів. Можливості програми в реалізації триєдиної мети навчально-виховного процесу молодших школярів. Основні завдання фізичного виховання. Освітні, виховні та оздоровчі завдання фізичного виховання в 1-4 класах.

2.Засоби фізичного виховання. Різновиди та методика використання засобів фізичного виховання. Фізичні вправи як основний засіб фізичного виховання в початкових класах. Природні та гігієнічні засоби фізичного виховання.

3.Принципи фізичного виховання. Класифікація та шляхи їх реалізації в процесі фізичного виховання учнів початкових класів.

4.Методи фізичного виховання. Класифікація методів та прийомів фізичного виховання учнів початкових класів. Роль практичних методів у формуванні фізичних вмінь та навичок молодших школярів.

5.Основи методики вдосконалення фізичних якостей: сили, швидкості, гнучкості, витривалості, спритності. Загальна характеристика фізичних якостей людей та методика їх вдосконалення. Фізичні навантаження та відпочинок як фактори впливу на фізичний розвиток дитини.

6.Загальні основи навчання рухових дій в 1-4 класах. Механізми формування та структура процесу навчання рухових дій. Етапи розучування рухової дії.

7.Створення матеріально-технічної бази до проведення уроку фізичного виховання у початковій школі. Вимоги до обладнання уроків фізичного виховання. Боротьба з травматизмом на уроках фізичного виховання у 1-4 класах.

8.Урок – як основна форма фізичного виховання школярів. Характерні риси, зміст і будова уроку. Дидактична структура уроку фізичного виховання в 1-4 класах.

9.Визначення завдання уроку. Освітні, оздоровчі та виховні завдання до уроків фізичного виховання в 1-4 класах. Організація діяльності учнів на уроці фізичного виховання в початкових класах.

10.Різновиди шкільних уроків фізичної культури в 1-4 класах. Типологія уроків фізичного виховання. Загальні вимоги до уроку фізичного виховання в початкових класах.

11.Організація позаурочної роботи з фізичного виховання в 1-4 класах. Загальна характеристика та різновиди позаурочних занять. Особливості проведення позаурочної роботи з фізичного виховання з молодшими школярами.

12.Організація позакласної роботи з фізичного виховання в 1-4 класах. Загальна характеристика та різновиди позаурочних занять. Активізація фізкультурно-масової роботи учнів початкової школи під час проведення позакласних занять з фізичного виховання.

13.Організація позашкільної роботи з фізичного виховання в 1-4 класах. Загальна характеристика та різновиди позашкільних занять. Роль сім’ї у фізичному вихованні дітей.

14.Планування роботи з фізичного виховання молодших школярів. Технологія планування та його функції. Планування позаурочної роботи з фізичного виховання в початкових класах.

15.Прийоми педагогічного контролю на уроках фізичного виховання. Види контролю учнівських знань, умінь і навичок на уроках фізичного виховання в 1-4 класах.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 115; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты