Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Підставою для державної реєстрації ЗВТ та СЗ шляхом їх внесення до Державного реєстру є рішення ЦОВМ на підставі відповідного рішення Комісії з метрології.




3.2. Занесення ЗВТ та СЗ до Державного реєстру здійснюється протягом 10 днів від дня прийняття ЦОВМ відповідного рішення.

3.3. На реєстрацію ЗВТ та СЗ в Державному реєстрі по­­­винні подаватися документи згідно з додатком 1.

3.4. Документи, наведені в додатку 1, складають фонд Державного реєстру.

3.5. Документи на державну реєстрацію ЗВТ та СЗ подають до Укрметртестстандарту та ННЦ "Інститут метрології" метрологічні центри або те­­­риторіальні органи ЦОВМ, які проводили:

– державні приймальні та контрольні випробування ЗВТ;

– експертизу комплекту документів на СЗ, які рекомендуються затвердити як ДСЗ;

– експертизу документації на ЗВТ, ти­­­пи яких затверджені в іноземних державах.

 

У разі проведення державних приймальних випробувань ЗВТ, на які не поширюється державний метроло­­­гічний нагляд, уповноваженими на те головними та базовими організаціями метрологічних служб центральних органів виконавчої влади (далі – ЦОВВ) документи на державну реєстрацію до Укрметртестстандарту подають ці головні та базові організації метрологічних служб ЦОВВ.

У випадках проведення державних приймальних випробувань ЗВТ дер­­­жавними прий­мальними комісіями документи на державну реєстрацію подають метрологічні центри або територіальні органи, представники яких призначались головами державних приймальних ко­­­місій.

3.6.Назва та умовне позначення ЗВТ та СЗ, а також назва їх виробників наводяться у Державному реєстрі згідно з протоколом Комісії з метрології.

Призначення, галузь застосування та основні метрологічні та технічні характеристики ЗВТ та СЗ наводяться у Державному реєстрі згідно з документами, наданими для їх внесення до Державного реєстру.

3.7. Кожному типу ЗВТ, занесеному до Державного реєстру, надається реєстраційний номер, що складаєть­­­ся з літери "У", порядкового номера державної реєстрації та двох останніх цифр року, в якому була здійснена реєстрація. Цифри року записуються через дефіс.

Кожному типу ДСЗ, занесеному до Державного реєстру, надається реєстраційний номер, що складається з літер "ДСЗУ", ­­­коду з трьох цифр, що характеризують ці СЗ, порядкового номера та двох останніх цифр року, в якому була здійснена реєстрація. Цифри кодів та порядковий номер державної реєстрації відокремлюються крапкою. Цифри року записуються через дефіс.

Перелік кодів, що характеризують ДСЗ, і пояснення до них наведені в додатку 2.

3.8. ЗВТ та МСЗ, що виробляються в іно­­­земних державах і затвердження типів яких визнане ЦОВМ відповідно до міжнародних договорів України, заносяться до Держав­­­ного реєстру за номером їхньої реєстрації у країні-експортері.

ЗСЗ, затвердження типів яких визнане ЦОВМ на підставі експертизи документів на ці СЗ, надається реєстраційний номер, що складається з літер “ЗСЗ”, до яких після двокрапки додають ­­­код з трьох цифр, що характеризує ці СЗ, порядковий номер і рік їхньої реєстрації у країні-експортері.

Перелік кодів, що характеризують ЗСЗ, і пояснення до них наведені в додатку 2.

3.9. За рішенням ЦОВМ на підставі відповідного рішення Комісії з метрології до Державного ре­­­єстру можуть бути внесені зміни щодо:

– назви виробника ЗВТ та його місцезнаходження (за наявності заяви виробника ЗВТ);

– назви та (або) умовного позначення ЗВТ;

– призначення та (або) галузі застосування ЗВТ;

– нормованих характеристик ЗВТ (за наявності заяви виробника ЗВТ);

 

– подовження терміну дії СЗ тощо.

У цих випадках до номера державної реєстрації вносяться зміни – ­­­дві останні цифри року, в якому була проведена реєстрація, замі­­­нюються на дві останні цифри року, в якому були внесені зазначені зміни.

У разі внесення змін до Державного реєстру, пов’язаних із доповненням переліку виробників ЗВТ, номер державної реєстрації не змінюється.

Рішення щодо внесення змін до Державного реєстру приймається ЦОВМ на підставі відповідного рішення Комісії з метрології за пропозиціями метрологічних центрів або територіальних органів.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 50; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты