Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Повноваження і права




Тема 12. Державний нагляд і громадській контроль за ОП

 

  1. Органи державного нагляду за охороною праці, їх повноваження і права.
  2. Відповідальність посадових осіб органів державного нагляду за охороною праці щодо виконання покладених на них обов'язків.
  3. Громадський контроль за дотриманням законодавства про охорону праці.
  4. Повноваження і права профспілок у здійсненні контролю за додержанням законодавства про охорону праці.

 

 

Література

1. Ганзюк М.П., Желібо Є.П., Халімовський М.О. Основи охорони праці: Підруч. для студ. вищих навч. закладів. За ред. М.П. Ганзюка. - К.: Каравела, 2006. - 392 с.

2. Геврик Є.О., Пешко Н.П. Гігієна праці на виробництві. - К,:Ельга; Ніка-Центр, 2004.-280 с.: іл.

3. Основи охорони праці /За ред. Ганзюка М.П., Купчикам.П. - К.: Основа, 2000. -416 с.

4. Овсянніков О.С. Основи охорони праці: Навч. Посібник для студентів КТК. Кіровоград, РВЦ ННПК 2008 292 с. с іл.

5. Методичні вказівки по вивченню дисципліни «Основи охорони праці» /Укладач Овсянніков О.С./ Для студентів всіх спеціальностей КТК. Кіровоград; РВЦ ННПК 2006. – 28 с.

 

 

Здійснення контролю за охороною праці

У відповідності із діючим законодавством в Україні передбачений державний нагляд, відомчий, регіональний та громадський контроль за охороною праці. Державний нагляд здійснюють відповідні державні органи та їх територіальні управління. Відомчий контроль здійснюють вищі органи керівництва підприємствами (міністерства, Державні комітети, об’єднання підприємств) та державні особи держадміністрацій, що відповідають за охорону праці в регіонах у відповідності з Законом України „Про місцеве самоврядування в Україні”. Ці організації та посадові особи мають адміністративну владу, якою можуть скористатися в разі виявлення порушень законодавства, норм та правил з охорони праці.

Регіональний контроль здійснюють місцеві державні адміністрації та Ради народних депутатів через посадових осіб, відповідальних за охорону праці у певному регіоні.

Громадський контроль здійснюють професійні спілки та їх об’єднання через свої виборні органи і представників, а у разі їх відсутності — громадські уповноважені з охорони праці найманими працівниками.

Схема державного нагляду, відомчого, громадського та регіонального контролю за охороною праці підприємства наведена на рис 12.1.

 

Органи державного нагляду за охороною праці, їх основні

повноваження і права

Відповідно до Закону України «Про охорону праці» (ст. 44) державний нагляд за додержанням законодавчих та інших нормативних актів про охорону праці здійснюють:

  • Державний комітет України по нагляду за охороною праці (Держнаглядохоронпраці);
  • Державний комітет України з ядерної та радіаційної безпеки;
  • Органи державного пожежного нагляду управління пожежної охорони Міністерства з надзвичайних ситуацій України;
  • Органи та заклади санітарно-епідеміологічної служби Міністерства охорони здоров’я України.
  • Вищий нагляд за додержанням і правильним застосуванням законів про охорону праці здійснюється Генеральним прокурором України і підпорядкованими йому прокурорами.

Органи державного нагляду за охороною праці не залежать від будь-яких господарських органів, об’єднань громадян, політичних формувань, місцевих державних адміністрацій і Рад народних депутатів та діють відповідно до положень, що затверджуються Кабінетом Міністрів України.

 

 

 


Органи державного нагляду за охороною праці встановлюють порядок опрацювання і затвердження власниками положень, інструкцій та інших актів про охорону праці, що діють на підприємствах, розробляють типові документи з цих питань. Власник повинен безоплатно створювати необхідні умови для роботи представників органів державного нагляду за охороною праці.

Одним з головних завдань Держнаглядохоронпраці є здійснення державного нагляду за додержанням вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів про безпеку, гігієну праці та виробниче середовище. З цією метою Держнаглядохоронпраці контролює виконання галузевих і регіональних програм поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища, а також комплексних заходів підприємств з цих питань.

Держнаглядохоронпраці здійснює державний нагляд за:

- додержанням у процесі трудової діяльності вимог законодавства міжгалузевих, галузевих та інших нормативних актів щодо охорони праці;

- безпечним веденням робіт на виробництвах і об’єктах підвищеної небезпеки;

- проектуванням, виготовленням, випробуванням, монтажем, ремонтом, реконструкцією, налагодженням, експлуатацією і технічним обстеженням підіймальних споруд, місткостей, які працюють під тиском, трубопроводів, устаткування і технологічних об’єктів енергетики, нафтогазового комплексу, металургійних, коксохімічних, хімічних, нафтохімічних, нафтопереробних виробництв, інших виробництв і об’єктів підвищеної небезпеки;

- своєчасним забезпеченням працівників спецодягом та іншими засобами колективного та індивідуального захисту.

Для реалізації покладених на Держнаглядохоронпраці завдань у його складі утворюються територіальні управління.

Державний комітет України з ядерної та радіаційної безпеки здійснює державний нагляд за додержанням законодавства, норм, правил і стандартів щодо використання ядерної енергії, вимог ядерної та радіаційної безпеки.

Державний пожежний нагляд здійснюють Головне управління Державної пожежної охорони МНС як центральний орган такого нагляду та його управління (відділи) в АРК, областях, містах, а також відділи, загони, пожежні частини на містах тощо.

Основними завданнями державного пожежного нагляду є:

- здійснення контролю за забезпеченням єдності вимог державних стандартів, норм і правил у сфері пожежної безпеки;

- здійснення контролю за додержанням пожежної безпеки під час проектування, будівництва, реконструкції, технічного переоснащення та експлуатації будинків, споруд та інших об’єктів;

- розробка та виготовлення пожеженебезпечних приладів, устаткування та іншої продукції, речовин і матеріалів;

- виявлення і контроль за усуненням причин і умов, які сприяють виникненню і поширенню пожеж, створенню у разі пожежі загрози життю і здоров’ю людей, знищенню та пошкодженню майна, створенню перешкод для своєчасної ліквідації пожежі та рятування людей, а також профілактика пожеж.

Правовою основою діяльності органів та закладів державноїсанітарно-епідеміологічної служби є Закон України “Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення”. Основними напрямами діяльності служби є здійснення державного санітарно-епідеміологічного нагляду, а основними завданнями, наступні:

- нагляд за організацією і проведенням органами державної виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємствами і громодянами санітарних і протиепідемічних заходів;

- нагляд за реалізацією державної політики з питань профілактики захворювань населення;

- нагляд за додержанням санітарного законодавства.

Посадові особи спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з нагляду за охороною праці мають право:

— безперешкодно відвідувати підконтрольні підприємства (об'єкти), виробництва фізичних осіб, які відповідно до законодавства використовують найману працю, та здійснювати в присутності роботодавця або його представника перевірку додержання законодавства з питань, віднесених до їх компетенції;

— одержувати від роботодавця і посадових осіб письмові чи усні пояснення, висновки експертних обстежень, аудитів, матеріали та інформацію з відповідних питань, звіти про рівень і стан профілактичної роботи, причини порушень законодавства та вжиті заходи щодо їх усунення;

— видавати в установленому порядку роботодавцям, керівникам та іншим посадовим особам юридичних та фізичних осіб, які відповідно до законодавства використовують найману працю, міністерствам та іншим центральним органам виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, місцевим державним адміністраціям та органам місцевого самоврядування обов'язкові для виконання приписи (розпорядження) про усунення порушень і недоліків в галузі охорони праці, охорони надр, безпечної експлуатації об'єктів підвищеної небезпеки;

— забороняти, зупиняти, припиняти, обмежувати експлуатацію підприємств, окремих виробництв, цехів, дільниць, робочих місць, будівель, споруд, приміщень, випуск та експлуатацію машин, механізмів, устаткування, транспортних та інших засобів праці, виконання певних робіт, застосування нових небезпечних речовин, реалізацію продукції, а також скасовувати або припиняти дію виданих ними дозволів і ліцензій до усунення порушень, які створюють загрозу життю працюючих;

— притягати до адміністративної відповідальності працівників, винних у порушенні законодавства про охорону праці;

— надсилати роботодавцям подання про невідповідність окремих посадових осіб займаній посаді, передавати матеріали органам прокуратури для притягнення цих осіб до відповідальності згідно із законом.

Рішення посадових осіб спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з нагляду за охороною праці за необхідності обґрунтовуються результатами роботи та висновками експертно-технічних центрів, дослідних, випробувальних лабораторій та інших підрозділів (груп) технічної підтримки, що функціонують у складі органів державного нагляду за охороною праці відповідно до завдань інспекційної служби або створюються і діють згідно із законодавством як незалежні експертні організації. Наукова підтримка наглядової діяльності здійснюється відповідними науково-дослідними установами.

Посадові особи органів державного нагляду за охороною праці несуть відповідальність за виконання покладених на них обов’язків згідно з законодавством.

В квітні 2007 року Верховна Рада України прийняла Закон України “Про основні заходи державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності” № 877-V від 05.04.2007 р. В цьому законі зазначається, що для отримання права на проведення планових перевірок частіше, ніж раз у п’ять років, органи державного нагляду за охороною праці зобов’язані визначити з 01.01.08 р. критерії, за якими оцінюється ступінь ризику виникнення аварій чи нещасного випадку від здійснення юридичною чи фізичною особою господарської діяльності.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 134; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты