Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ІІ. 11. Змоделюйте нетрадиційний урок у початковій школі




Нестандартний урок – це імпровізування навчального заняття, яке має нетрадиційну структуру. Він має на меті збудження інтересу школярів до навчання. (Уроки-занурення, ділові ігри, прес-конференції, змагання, квк, театралізовані, консультації, комп'ютерні уроки, уроки з груповими формами роботи, уроки взаємо навчання, творчості, аукціони, уроки які проводять учні, уроки-заліки, творчі звіти, конкурси, бінарні уроки, дискусії і т.д.)

Урок-подорож з математики,1 клас

Тема. Задачі на знаходження суми і остачі. Вправи на засвоєння таблиць додавання і віднімання. Розпізнавання геометричних фігур.

Мета уроку: вчити складати і розв’язувати задачі на знаходження суми і остачі, формувати обчислювальні навички додавання і віднімання чисел, вправляти в засвоєнні табличних випадків додавання і віднімання чисел 1, 2, 3, 4; розвивати уміння розпізнавати геометричні фігури ; виховувати почуття відповідальності, уміння прийти на допомогу , співпереживати.

Тип уроку: гра-подорож.

Обладнання: Математика. 1 клас. М.В. Богданович, робочий зошит із друкованою основою; предметні малюнки: Дід Мороз, сніжинки, потяг, нумерація зупинок, сніговички, квитки, картки з індивідуальними завданнями; модель будинку Злої Чаклунки; телеграма, сніжинки із записами: “Молодець!”, “Рада за тебе!”, “Вірю в тебе!”; використання ТЗН.

Хід уроку

І. Організація класу до уроку. Діти, в народі кажуть, що добрий гість – дому радість. Сподіваюсь, що ви, як і я, раді нашим гостям. Давайте з ними привітаємось. (Вітаються, повернувшись до присутніх). Всі сідайте тихо, діти, домовляємося не шуміти, руку гарно підіймати, на уроці не дрімати, а знання мерщій хапати. То ж гаразд, часу не гаєм і урок вже починаємо. (Чути стукіт у двері, принесли телеграму). Сьогодні у нас незвичайний урок. А знаєте чому? До нас прийшла телеграма. Ось послухайте:Любі діти!

Незабаром свято зустрічі Нового року. Знаю, ви всі чекаєте подарунків, але їх може не бути. Зла Чаклунка зачарувала мене і я загубився. Допоможіть, я буду дуже-дуже радий. Що ж будемо робити? Допоможемо дідусеві? Тоді потрібно вирушати. Сьогодні поїдемо ми в ліс за знаннями,Кмітливість візьмемо в дорогу із нами, Фантазія теж нам у лісі згодиться. Отож вирушаємо до залізниці.

Але мандрівка буде нелегка. Важкий шлях здолаємо, виконавши наступні завдання: - ? + - обчисли ; < ? > - порівняй; = ??? - розв’яжи задачу; - робота з геометричним матеріалом .

ІІ. Закріплення вивченого матеріалу.

- Виручати Діда Мороза вирушимо на цьому потязі. Підготовкою до мандрівки буде усна лічба: • назвати числа в порядку зростання;• назвати числа в порядку спадання; • назвати сусідів чисел 5, 8, 4; • назвати склад числа 5, 10; • 4 збільшити на 1 ; • перший доданок 5, другий – 2, знайти суму;

• 4 зменшити на 4;

- Для того, щоб потяг відправився , нам потрібно придбати квитки. Провідник роздає квитки ( хтось із дітей ). - Бачите, це квитки не звичайні: на кожному з них записані два числа, Порівняйте їх. 2 5 ; 4 4 ; 9 10 ; 5 8 ; 9 3 ; 6 7 ; 8 3 ; 4 7 ; 1 6.

Покажіть квитки! Ну, що рушаємо! (звук відправлення потяга).

Зупинка № 1 - Щоб цифри правильно писати, хвилинку каліграфії треба почати. - Пишемо рядочок цифри 4. Подорожуємо далі! (звук відправлення потяга).

Зупинка № 2 Але довго ніколи стояти, Слід Діда Мороза визволяти. Посміхнеться вам удача, Як розв’яжеться задача. Гляньте, білочка одна Визирає із дупла. Ще одна стрибнула з гілки, А за нею ще три білки. Прошу вас, діти милі, Щоб всіх білок полічили.(1+1+3=5) - Запишіть у зошити відповідь

Отже, їдемо далі.( Звук відправленого потягу) Розгорніть зошити з друкованої основи на с.36. Виконаємо завдання № 1. Погляньте, які сніжинки кружляють. Це знак того , що до нас завітала яка пора року? (Зима).Ще більше їх кружляє навколо нас. Зверніть увагу вони незвичайні .Подув сильний вітер, сніжинки поділилися на дві групки. Назвемо цифри першої з них.( 2,4, 6, ) Це парні чи непарні цифри? Яких не вистачає?(8, 10) Запишіть. Називаємо цифри другої групи(1, 3, 5). Які це цифри? А яких тут не вистачає?(7, 9) Запишіть. Молодці!

- Подорож продовжується. Поспішаймо ж визволяти Діда Мороза. А щоб швидше це зробити Слід нам, друзі, відпочити! Фізкультхвилинка (“Вчать у школі”)

ІІІ. Розвиток математичних знань. Зупинка № 3

- Завдання розміщені у підручнику “Математика,1 клас, М.В.Богданович”

1, 2, 4 – фронтальна робота, а 3 - індивідуально на дошці. Вирушаємо далі! ( звук відправлення потяга).

Зупинка № 4 Об’єднання в групи за геометричними фігурами :

Завдання: обчислити приклади : 3 – 2 4 + 4 6 - 1

- Молодці! Ми, мабуть, все ближче під’їджаємо до замку Злої Чаклунки.

Від нього віє холодом. Так можна і замерзнути . Давайте погріємось!

Фізкультхвилинка ( “Я малюю зайчика для вас “)

Ось і остання зупинка №5 З яких геометричних фігур побудований замок Злої Чаклунки? (квадрат (вікно), чотирикутник (двері), трикутник (дах), квадрат (стіна будинку). Молодці, діти, ви працювали гарно! Тепер всі чари зникли.

А ось і Дід Мороз! Він вам щиро вдячний і прийміть на згадку від нього такі сніговички. (Вручаються сніговички)

ІV. Підсумок уроку.

Дітки, сподобався вам урок? А що найбільше запам’яталось? Яке завдання було цікаве? Хотіли б ви зустрітись із Дідом Морозом? (Відповіді дітей).

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 118; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты