Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Практична робота № 3.




 

Тема: СИСТЕМИ БЕЗПОСЕРЕДНЬОГО ВПОРСКУВАННЯ ПАЛЬНОГО.

Мета:ознайомлення з будовою та роботою системи безпосереднього впорскування пального з електронним керуванням.

 

Завдання: вивчити будову та роботу системи безпосереднього впорскування пального з електронним керуванням і її компонентів.

 

Послідовність виконання роботи

1. Ознайомитись із системою безпосереднього впорскування.

Ідея безпосереднього впорскування палива в циліндри досить давно і достатньо вивчена та відпрацьована в дизельному двигуні. У бензинових ДВЗ безпосереднє впорскування стали застосовувати зовсім недавно. В цьому є певні причини, основною з яких є висока складність реалізації.

Безпосереднє впорскування бензину в циліндри (чи в камери згоряння) ДВЗ має багато переваг порівняно з впорскуванням у впускний колектор (в системах групи «Моnо») чи на впускні клапани (в системах групи «D»).

Ці переваги такі:

-впорскування бензину в циліндр реалізується під високим тиском, чим досягається значне здрібнювання його крапель і висока кінетична енергія струменя впорскування;

-є повна рівномірність розподілу палива в циліндрах;

-відбувається внутрішнє утворення суміші;

-забезпечується перемішування компонентів паливно-повітряної суміші на молекулярному рівні.

Системи безпосереднього впорскування бензину в циліндри (чи в камери згоряння) об'єднують в групу «D», яка одержала свій індекс від німецького слова «direkt», що означае «безпосередній».

Двигуни з такою системою постачання палива винятково економічні. Але широкому впровадженню систем впорскування групи «D» перешкоджає їх висока конструктивна складність, а також значна трудомісткість в ремонті і налагодженні. Через низькі змащувальні властивості бензину паливний насос високого тиску (основний компонент системи «D»)

не є надійним. Гідромеханічні форсунки закритого типу, якими оснащуються системи групи «D», працюючи під високим тиском, потребують встановлення їх безпосередньо в головку блока циліндрів за допомогою різьбового з'єднання, що виключає можливість ефективного охолодження їх струменем бензину. Камера згоряння з реалізацією внутрішнього утворення суміші повинна мати спеціальну конфігурацію, яку важко теоретично описати і розрахувати. її форму підбирають експериментально в процесі розробки конструкції двигуна. Для систем впорскування групи «D» потрібні спеціальні свічки запалювання. Бензинові трубопроводи і їхні з'єднання повинні мати винятково високу експлуатаційну надійність. Перебороти всі ці труднощі «під силу» не кожній моторобудівній фірмі.

Новий стимул до впровадження систем безпосереднього впорскування бензину на двигунах легкового автомобіля виник з розробкою насос-форсунок високого тиску. Ці пристрої забезпечують можливість впорскування бензину з роздрібненням циклової подачі на окремі порції. Кожна порція, момент і тривалість ії впорскування в циліндр строго регламентуються електронною системою керування. При цьому всі три параметри змінюються згідно з закладеною у ЕБК програмою залежно від навантажувального, швидкісного і теплового режимів двигуна.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-13; просмотров: 82; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты