Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Определение жесткости бетонной смеси по методу Красного




4.2.4.1 При определении жесткости бетон­ной смеси прибор Красного устанавливают в форму:


ФК-100 –

ФК-150

ФК-200


при найбільшій крупності зерен заповнювача

при наибольшей крупности зерен заполнителя

“ “ “ “ “

“ “ “ “ “


20 мм,

40 “ ,

40 “ .

 


Можливе застосування циліндричних форм ФЦ діаметром, що відповідає розміру ребра форми куба.

4.2.4.2 Установлену на вібромайданчик форму заповнюють сумішшю доверху без ущільнення. Надлишок суміші зрізають кель­мою врівень з верхніми краями форми.

4.2.4.3 Прилад Красного занурюють у бе­тонну суміш ніжками вниз до дотикання диска з поверхнею суміші.

4.2.4.4 Вмикають одночасно вібромайдан­чик і секундомір і вібрують суміш до тих пір, поки не почнеться виділення цементного тіста з будь-яких двох отворів диска приладу. У цей момент вимикають секундомір і вібромайдан­чик. Одержаний час (у секундах) характеризує жорсткість бетонної суміші.

Перехідний коефіцієнт до установки типу Вебе дорівнює 1.

4.2.5 Визначення жорсткості бетонної суміші за методом Скрамтаєва

4.2.5.1 Жорсткість бетонної суміші слід ви­значати у формах ФК-200.

4.2.5.2 Для визначення жорсткості у за­кріпленій на вібромайданчику формі розміщу­ють конус Скрамтаєва і заповнюють його бе­тонною сумішшю, як указано у 4.1.2.3 для су­мішей марки П1-П3. Потім конус обережно знімають і вмикають одночасно вібромайдан­чик і секундомір. Вібрування здійснюють до тих пір, поки поверхня бетонної суміші не ста­не горизонтальною.

Час (у секундах), необхідний для вирівню­вання поверхні бетонної суміші у формі, ха­рактеризує жорсткість.


Возможно применение цилиндрических форм ФЦ диаметром, соответствующим раз­меру ребра формы куба.

4.2.4.2 Установленную на виброплощадку форму заполняют смесью доверху без уплот­нения. Избыток смеси срезают кельмой вро­вень с верхними краями формы.

4.2.4.3 Прибор Красного погружают в бе­тонную смесь ножками вниз до соприкоснове­ния диска с поверхностью смеси.

4.2.4.4 Включают одновременно вибропло­щадку и секундомер и вибрируют смесь до тех пор, пока не начнется выделение цементного теста из любых двух отверстий диска прибора. В этот момент выключают секундомер и виб­роплощадку. Полученное время (в секундах) характеризует жесткость бетонной смеси.

Переходный коэффициент к установке ти­па Вебе равен 1.

4.2.5 Определение жесткости бетонной смеси по методу Скрамтаєва

4.2.5.1 Жесткость бетонной смеси следует определять в формах ФК-200.

4.2.5.2 Для определения жесткости в за­крепленную на виброплощадке форму поме­щают конус Скрамтаєва и заполняют его бе­тонной смесью, как указано в 4.1.2.3 для сме­сей марки П1-П3. Затем конус осторожно сни­мают и включают одновременно вибропло­щадку и секундомер. Вибрирование осуществ­ляют до тех пор, пока поверхность бетонной смеси не станет горизонтальной.

Время (в секундах), необходимое для вы­равнивания поверхности бетонной смеси в форме, характеризует жесткость.


ДСТУ Б В.2.7-114-2002 (ГОСТ 10181-2000) с.10

 

 


Перехідний коефіцієнт від методу Скрамтаєва до методу визначення жорсткості на ус­тановці типу Вебе приймають таким, що до­рівнює 0,7.

4.2.6 Правила обробки результатів випро­бування

4.2.6.1 Жорсткість бетонної суміші виз­начають двічі. Загальний час випробування з початку заповнення форми при першому визначенні і до закінчення вібрування при другому визначенні не повинен перевищува­ти 10 хв.

4.2.6.2 Жорсткість бетонної суміші обчис­люють з округленням до 1 с, як середньоариф­метичне значення результатів двох визначень жорсткості з однієї проби суміші, які відрізня­ються між собою не більше ніж на 20 % се­реднього значення. При більшій розбіжності результатів визначення повторюють на новій пробі.

4.2.6.3 Визначати легкоукладальність, а також інші властивості бетонної суміші допус­кається будь-яким приладом, що задовольняє вимоги додатка А за точністю і чутливістю.

Примітка. Порівняння іншого приладу із стан­дартизованим розглядається у додатку на при­кладі оцінки точності і чутливості приладу для визначення легкоукладальності бетонної су­міші.

5 ВИЗНАЧЕННЯ СЕРЕДНЬОЇ ГУСТИНИ БЕТОННОЇ СУМІШІ

 

Середню густину бетонної суміші характе­ризують відношенням маси ущільненої бетон­ної суміші до її об'єму.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-13; просмотров: 57; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты