Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Уведення тексту.




Уведення тексту виробляється в позиції курсору. Клавіша <Enter> натискається тільки після закінчення абзацу - у Word курсор автоматично переводяться на наступну рядок. Уведення тексту здійснюється в одному з двох режимів:

¾вставка, текст, що міститься в документі, зрушується вправо від крапки введення;

¾заміна, старий текст віддаляється і заміняється новим.

Переключення між режимами здійснюється за допомогою клавіші Insert. Для визначення режиму використовується індикатор “ЗАМ” рядка стану. Якщо він чорного кольору, то включений режим заміни, а якщо сірого, то режим вставки. Подвійний щиглик мишею на індикаторі також переключає режими.

Для збільшення наочності тексту при форматування можна використовувати нерозривний чи дефіс твердий пробіл. Твердий пробіл перешкоджає розриву взаємозалежних фрагментів (приклад: 43,5 метрів). Він має вид звичайного пробілу і вводиться комбінацією [ Ctrl+Shift+Пробіл].

Нерозривний дефіс перешкоджає переносу слів, що містять дефіс (синьо-жовтий) і вводиться комбінацією [ Ctrl+Shift+-].

У Word можлива автоматичне розміщення переносу для більш рівномірного розташування тексту на сторінці. Для автоматичного розміщення переносів треба включити прапорець командою Сервіс \ Мова \ Розміщення переносів.

Переміщення в документі.

Переміщатися можна до наступного елементам документа й об'єктам у ньому: сторінка (по номері), рядок (по номері), закладка (по імені), примітка (по номері), таблиця по номері), ілюстрація (по номері), математична формула (по номері), інший вставлений у документ об'єкт (по імені). Для швидкого переходу до потрібного об'єкта використовується команда меню Виправлення/Перейти, комбінація клавіш Ctrl+G чи подвійний щиглик мишею на тій області рядка стану, де знаходиться інформація про поточну сторінці. Відкриється діалогове вікно “Перейти”. У списку “Перейти до” вибрати потрібний тип об'єкта. Переміщення відбувається при натисканні кнопок “Наступне” і ”Попереднє”. Працюючи з документом, можна переміщатися між його частинами як за допомогою клавіатури, так і за допомогою миші. Основні команди переміщення курсору введення за допомогою клавіатури відбиті в Таблиця 2.2..

 

Таблиця 2.2.-Переміщення по документі

Перехід Сполучення клавіш
На один символ уліво/вправо
На одне слово вліво/вправо Ctrl+/ Ctrl+®
На один абзац нагору/униз Ctrl+­/ Ctrl+¯
На один осередок у таблиці вліво/ вправо Shift+Tab/ Tab
До попереднього/наступній рядку ¯/­
У кінець/початок рядка End/ Home
У початок/кінець екрана Alt+Ctrl+Page Up/ Alt+Ctrl+Page Down
На один екран нагору/униз Page Up/ Page Down
У початок наступної/попередньої сторінки Ctrl+Page Down/ Ctrl+Page Up
У початок/кінець документа Ctrl+Home /Ctrl+End
До попереднього виправленню Shift+F5

 



Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-13; просмотров: 52; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты