Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Абзаци.




Абзац ¾ частина документа (текст, графіка, таблиці, і інші об'єкти), що знаходяться до символу кінця параграфа. З параграфом зв'язуються параметри його форматування: шрифт, відступи, інтервали, вирівнювання і т.д. Символ кінця абзацу виглядає так: ¶. Для того щоб почати новий абзац при введенні тексту варто натиснути Enter. Для переходу на новий рядок у межах абзацу використовується комбінація клавіш Shift+Enter.

Видалення і копіювання.

Для видалення символу праворуч від курсору уведення використовується клавіша Delete. Слово праворуч від курсору уведення віддаляється комбінацією Ctrl+Delete. Символ ліворуч від курсору уведення віддаляється натисканням Backspace, а слово ¾ Ctrl+ Backspace. Для видалення обраного фрагмента використовується Delete. Аналогічна дія можна виконати командою меню Виправлення/Очистити.

Копіювання виконується за допомогою буфера (Clipboard). Для того щоб скопіювати який-небудь фрагмент, потрібно спочатку помістити його в буфер, а потім уставити з буфера в документ. Для копіювання використовується комбінація клавіш Ctrl+Insert, команда Виправлення/Копіювати (Ctrl+C) чи піктограма палітри інструментів. Вставка вмісту буфера здійснюється натисканням Shift+Insert, виконанням команди меню Виправлення/Уставити (Ctrl+V) чи щигликом на піктограмі палітри інструментів.

Копіювання зручне виконувати за допомогою миші. Для цього необхідно:

¾вибрати фрагмент документа, якому потрібно копіювати;

¾помесить курсор миші де-небудь на обраному фрагменті, потім натиснути ліву кнопку миші і клавішу Ctrl;

¾утримуючи натиснутими кнопку миші і Ctrl, перемістити курсор миші до того місця, куди потрібно копіювати обраний фрагмент (позиція, з яким фрагмент буде вставлений, відзначається сірою вертикальною смужкою);

¾відпустити кнопку миші і клавішу Ctrl.

Переміщення фрагмента мишею виконується так само, але без використання клавіші Ctrl.

Копіювання і переміщення фрагментів за допомогою миші можливо не тільки в межах одного документа, але і між декількома документами, відкритих у різних вікнах.

Для переміщення фрагмента в буфер (з видаленням з документа) використовується комбінація Shift+Delete, команда меню Виправлення/Вирізувати (Ctrl+X) чи піктограма палітри інструментів.



Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-13; просмотров: 54; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты