Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ЗАВДАННЯ. 1. Ознайомитися з нормативно-правовою базою з питань організації бухгалтерського обліку в бюджетних установах




1. Ознайомитися з нормативно-правовою базою з питань організації бухгалтерського обліку в бюджетних установах. Внести залишки на початок періоду в «Журнал – головну», картки аналітичного обліку касових та фактичних видатків у розрізі видів коштів (видатки загального фонду, видатки спеціального фонду).

2. На підставі наведених господарських операцій скласти бухгалтерські проведення, вказати код економічної класифікації (КЕКВ) касових і фактичних видатків; визначити, в яких меморіальних ордерах вони будуть зафіксовані.

3. Заповнити картки аналітичного обліку отриманих асигнувань, меморіальних ордерів № 2, 3, 14 та книги «Журнал – головна».

4. Відобразити в картках аналітичного обліку касові і фактичні видатки за грудень поточного року у розрізі КЕКВ та визначити суму доходів і видатків від початку року.

5. Ознайомитися з нормативно-правової базою з обліку грошових коштів, касових операцій. Скласти картки аналітичного обліку готівкових операцій та М/О № 1, 16 .

6. Складання бухгалтерських проведень з обліку розрахунків з іншими дебіторами і кредиторами, з підзвітними особами, заповнення меморіальних ордерів № 4, 6,7, 8. Заповнення книги «Журнал – головна» шляхом перенесення позицій « Сума оборотів за меморіальним ордером» у вигляді відповідної кореспонденції рахунків (наскрізна задача).

7. Вивчення методики складання Книги обліку отриманих асигнувань та прийнятих зобов’язань та порядку складання і подання реєстру зобов’язань та фінансових зобов’язань.

8. Скласти бухгалтерські проведення з обліку розрахунків з оплати праці, соціального страхування, стипендій . Заповнити меморіальний ордеру № 5.

9. Складання бухгалтерських проведень з обліку основних засобів, ТМЗ, МШП і заповнення меморіальних ордерів № 9, 10, 11, 12, 13.

10. Скласти заключні бухгалтерські проведення зі списання остаточними оборотами доходів і видатків установи за поточний рік в М/О № 17(ф.274).

11. Складання балансу і звіту про виконання загального та спеціального фонду кошторису установи .

12. Визначити й проаналізувати результат виконання кошторису за поточний рік.

Вихідні дані для виконання наскрізної задачі:

Політехнічний університет є навчальним закладом ІІІ рівня акредитації. Він готує спеціалістів за державним замовленням і за кошти юридичних та фізичних осіб. ВНЗ в особі ректора є розпорядником коштів ІІІ ступеня. Фінансування видатків установи здійснюється із державного бюджету через органи Державного казначейства згідно із Порядком обслуговування державного бюджету за видатками від 25.05.2004 року № 89. Головним розпорядником коштів є Міністерство освіти і науки України (код відомчої класифікації — 220), код функціональної класифікації видатків — 0942 «Вищі заклади освіти ІІІ та IV рівнів акредитації». У районному відділені Державного казначейства України університету відкрито реєстраційний рахунок і спеціальний реєстраційний рахунок .

Кошторис доходів і видатків університету на поточний рік складено згідно із Порядком складання, розгляду, затвердження та основних вимог до виконання кошторисів бюджетних установ, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2002 року № 228. Планування видатків та їх аналітичний облік здійснюють відповідно до наказу Міністерства фінансів України від 27.12.2001 року. № 604 із подальшими змінами та доповненнями.

 

№ з/п Рахунки Дебет Кредит
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
-  
 
 

Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-13; просмотров: 59; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты