Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Ми козаки!..Конкурсна програма




Конкурс 1. «Чи вміють козаки їсти-пити?»
Ведуча. Пропонуємо козакам сісти на стільці й приготуватись до найцікавішого.
Звучить музика.
Ведучий. Веселі люди — козаки — любили добре повечеряти. Ми впевнені, що наші хлопці мають неабиякий апетит, тому за стародавнім українським звичаєм вирішили їх нагодувати. Козаки повинні якнайшвидше з'їсти й випити все, що винесуть й запропонують наші козачки.
Дівчата виносять хліб із салом.

Конкурс 2. «У кого сильніша рука?»
Ведуча. В Україні з давніх-давен козаки мірялися силою. А зараз учасники змагань, не відриваючи ліктя від столу, намагатимуться відхилити і притиснути руку суперника до поверхні.
Конкурс 3. «На винахідливість».
Запрошують по одному учаснику з кожного гурту.
Ведучий. Справжні козаки повинні вміти знаходити вихід із будь-якої ситуації. Не завжди поруч з ними зможуть бути дівчата — гарні господині. Проте наші хлопці-козаки також вміють ліпити таку гарну українську страву, як вареники. Ось вам завдання: у вас є однакова кількість пластиліну. Придивіться до нього уважно і уявіть, що це тісто. За хвилину кожен з вас повинен зліпити якнайбільше вареників.
Конкурс 4. «Чи вміють козаки кричати?»
Ведуча. Козаки — галасливий народ. Коли їх збиралося більше одного, довкола всі звертали на них увагу. Ось для наших веселих нащадків козацької слави наступний конкурс із загадковою назвою «Чи вміють козаки кричати?». А загадкова вона тому, що ніхто не знає, що ж бо наші козаки мають кричати. Отож, наші славні хлопці мають прокричати такі слова: синхрофазотрон і електротрансформатор. Та так, щоб журі поставило найвищу оцінку.
Конкурс 5. «Чи вміють козаки співати?» Ведучий. Правду кажуть, що душа народу в його пісні. Ще козака з-за гори не було видно, а козацька пісня голосно котилася попереду, сповіщаючи про прихід славного воїнства.
Сподіваємось, що й наші козаки зможуть теж щось втнути.
Конкурс 6. «Чи вміють козаки потішати?» Ведуча. Здавна відомо, що козаки гострі на розум, їх байки, розповіді сповнені доброго сміху. От і зараз побачимо, чи вміють наші козаки потішати людей.
Представники гуртів по черзі розповідають байки, смішні історії.
Конкурс 7. «Чи вміють козаки мовчати?» Ведучий. Умови конкурсу: за мотивами української народної пісні «Несе Галя воду» створити пантоміму.
Конкурс 8. «Найсильніші духом».
Ведуча. Умова наступного конкурсу така: хто швидше надує повітряну кульку, і в кого вона буде більшою?
Конкурс 9. «Чарівні слова».
Ведучий. Грамотні козаки писали листи своїм коханим. А як же тут обійтися без лагідних і ніжних слів. Давайте перевіримо, наскільки багатий словниковий запас у наших юних козаків.
Хлопці по черзі називають лагідні слова, у кого виникають труднощі,
виходить з гри.
Конкурс 10. «Сучасний козак».
Ведуча. Колись козаки носили чоботи, а зараз, в час прогресу, вони модернізувалися в черевики. Козак повинен був робити псе швидко. Давайте перевіримо на швидкість наших козаків. Напрошуємо по одному представнику з кожного гурту, щоб зашнурувати черевики свого сусіда.

 

Міс „Мрія”


В основі сценарію — квіткова тематика. Квіти справді є синонімами краси. Кажуть, що дівчина подібна до квітки! Саме з цієї фрази починається сценарний текст ведучих. «Вона красива, як орхідея! Витончена, немов камелія! Горда, ніби біла лілея! Ніжна, мов гірський едельвейс!»
Погодьтеся, що краса мовою квітів звучить особливо чудово!

ДІЙОВІ ОСОБИ
Ведуча
Ведучий
Конкурсантки
Помічники і помічниці сцени
Члени журі

СХЕМА СЦЕНАРІЮ

ЕПІЗОД 1. Пролог
1. Вітання ведучих.
2. Представлення конкурсанток.
3. Представлення журі.

ЕПІЗОД 2. Конкурс «Квітковий гороскоп»
1. Конкурс.
2. Естрадний номер.

ЕПІЗОД 3. Конкурс «Букет з любов'ю»
1. Конкурс.
2. Естрадний номер.

ЕПІЗОД 4. Конкурс «Бал квітів»
1. Конкурс
2. Можливий концертний блок.

ЕПІЗОД 5. Фінал
1. Оголошення ведучими про закінчення конкурсу.
2. Вихід конкурсанток на сцену.
3. Вихід журі.
4. Церемонія нагородження.
5. Фінальна пісня.

ПРИНЦИП ОЦІНЮВАННЯ КОНКУРСАНТОК
1. Конкурс «Квітковий гороскоп» — оцінюється оригінальність квіткового образу дівчини, ступінь її ораторського мистецтва.
2. Конкурс «Букет з любов'ю» — оцінюється техніка виконання букета згідно заданій тематиці.
3. Конкурс «Бал квітів» — оцінюється оригінальність хореографічного номера конкурсантки, техніка його виконання.
Система оцінювання — 12-бальна.

ЕПІЗОД 1
Пролог
Місце проведення конкурсу — актовий зал ліцею Зал святково прикрашений У фойє ліцею в цей час може проходити виставка квітів На сцені — арка з пишного живого зеленого листя, прикрашена живими яскравими квітами Біля арки — сходинки з неоновими вогнями, що збігають по краях. У глибині сцени напис — назва конкурсу, викладена, по можливості, живими квітами На авансцені — кошики з букетами квітів І трав, стійка для ведучих, яка також прикрашена травами і квітами. Завіса закрита. Рівно у встановлений час звучать фанфари конкурсу, які переходять у «Вальс квітів» П. І. Чайковського. Завіса поволі розсувається. На сцені — хореографічна композиція у виконанні шкільного або ж спеціально запрошеного хореографічного колективу. Після закінчення композиції всі її учасники шикуються в «галочку». 3 арки в цей час під звуки святкових фанфар з'являються ведучі в елегантному концертному вбранні. «Вальс квітів»продовжує звучати легким музичним фоном.

Ведучий: Доброго дня, шановні глядачі!
Ведуча: Ми дуже раді бачити вас у цьому затишному залі!
Ведучий: Разом із нами ви станете свідками унікальної події — конкурсу краси і чарівності «Красуня „Мрії”».
Ведуча: Одна з грецьких легенд розповідає про прекрасну богиню краси — Афродіту, яка одного разу, спустившись з Олімпу, бродила босоніж по запашній земній траві, знявши свої туфельки біля смарагдового струмка.
Ведучий: Непомітно біля туфельок проросли білі квіти, схожі на них своїми пелюстками. Так на світ з'явилися орхідеї, ароматні символи краси.
Ведуча: Кажуть, що дівчина подібна до квітки!
Ведучий: Вона красива, як орхідея!
Ведуча: Витончена, немов камелія!
Ведучий: Горда, ніби біла лілея!
Ведуча: Ніжна, мов гірський едельвейс!
Ведучий: Залишається лише здогадуватися, який дорогий серцю букет криється в очах вашої обраниці!
Ведуча: Що ж до учасниць нашого конкурсу, то, безумовно, всі вони красиві, як орхідеї, витончені, немов камелії. А втім, що вже там говорити! Дивіться самі!

Звучить урочиста музика. Хореографічний колектив іде зі сцени, з арки одна за одною з'являються учасниці конкурсу в легких сукнях ніжних «квіткових забарвлень». На зап'ястку у кожної конкурсантки — номерок, у руках — квіти. Під час виходу кожної конкурсантки ведучі зачитують її анкетні дані (Наприклад: ім'я, прізвище, клас, рік народження, улюблені квіти, хобі і т.ін.) Конкурсантки шикуються на сцені в півколо (фонограма зводиться на піано)

Ведучий: Ось він, безцінний букет нашого конкурсу!
Ведуча: А зараз настав час представити компетентних експертів квіткової справи. Вони-то вже точно зможуть розрізнити справжню красу від штучної підробки!
Ведучий: Дорогі глядачі, зустрічайте журі нашого конкурсу!

Звучать святкові фанфари, з арки на сцену виходять члени журі. Ведучі по черзі їх представляють. Члени журі шикуються в лінію на авансцені.

Ведуча: Як буває нелегко вибрати з букета красивих квітів найкрасивіший, так і завдання нашого журі досить не просте.
Ведучий: Отже, наші шановні експерти, щоб хоч трохи полегшити вашу нелегку працю в ім'я краси, дозвольте піднести вам ці скромні дари.
Помічниці виносять таці з дарами
Ведуча: Прийміть у дар рукавиці садові — щоб зберегти долоні, удобрюючи виступ конкурсанток високоякісними оплесками!
Ведучий: Пульверизатори — для зрошування красунь високими оцінками!
Ведуча: І, звичайно ж, ці квіти — за те, що ви відгукнулися на нашу пропозицію про участь у конкурсі!
Всі члени журі одержують подарунки
Ведучий: Що ж, дорогі квітникарі, просимо зайняти ваші почесні місця в залі.
Члени журі спускаються в зал
Ведучий: На цьому наш конкурс підійшов до кінця! А... злякалися? Звичайно ж, це тільки початок!
Ведуча: Тож давайте підтримаємо наших конкурсанток бурхливими оплесками. Всі вони віддаляються за куліси для підготовки до наших випробувань!
Фонограма посилює звучання. Ведучі переходять до стійки. Конкурсантки в цей же час по черзі віддаляються за куліси

ЕПІЗОД 2
Конкурс «Квітковий гороскоп»

Звучить легка фонова музика
Ведучий: Отже, поки наші учасниці готуються до першого випробування, яке для вас, дорогі глядачі, залишається інтригуючою загадкою, зверніть увагу на ті бюлетені для голосування, які ви отримали біля входу до залу.
Ведуча: У кожному бюлетені ви знайдете список імен учасниць конкурсу. Навпроти кожного імені — порожня клітинка. Наприкінці програми ми попросимо вас зробити свій вибір, поставивши відповідну позначку в одній із клітинок.
Ведучий: У результаті підрахунку ваших голосів буде визначена дівчина, яка стане володаркою титулу «Міс глядацьких симпатій»!
Звучить музика
Ведуча: Пам'ятаєте народну мудрість: «Кожен у своєму житті повинен збудувати будинок, виростити дитину і посадити дерево»?
Ведучий: А оскільки наша програма присвячена квітам, дозвольте трохи перефразувати цей вислів — «посадити квітку»! Цим, власне, ми зараз і займемося!
Ведуча: Просимо винести на сцену все необхідне для посадки квітки!

Музика посилюється. Помічниці виносять на сцену яскравий вазон, яскраву лопатку, рукавички, пульверизатор і квіткове насіння великих розмірів (штучне). Звучить барабанний дріб. Ведучий одягає рукавички, робить уявну ямку в вазоні, кидає насіння, бризкає на нього водою з пульверизатора. Ведуча в цей час виступає як асистентка. Звучить музика

Ведучий: Ну ось! Квітку посаджено! Поставимо її ось тут — хай проростає! (ставить вазон із квіткою на авансцені).
Ведуча: Відомі випадки коли в бутонах таких квітів виростали маленькі дівчатка, пелюстки ставали яскраво-червоними, та ще й із родини семицвітих!
Ведучий: І ти віриш у ці казки?
Ведуча: Ти міркуєш як людина, яка, за квітковим гороскопом, народилася під знаком магнолії. Звичайно, люди, народжені під цим знаком, прагнуть бути першими і дуже рідко прислухаються до думки Інших! До речі, дорогі глядачі, час, нарешті, відкрити завісу першого випробування для конкурсанток.
Ведучий: «Квітковий гороскоп» — так називається цей конкурс
Ведуча: За його умовами, кожна конкурсантка постане перед нами в образі тієї квітки, під знаком якої вона народилася.
Ведучий: Крім того, кожна учасниця в довільній формі повинна трохи розповісти про себе протягом однієї хвилини.
Ведуча: Інформація для журі: у цьому конкурсі оцінюється оригінальність образу дівчини, а так само ступінь її ораторського мистецтва.
Ведучий: Система оцінювання конкурсанток — дванадцятибальна!
Ведуча: Отже, починаймо!

Далі конкурс проходить таким чином. Конкурсантки по черзі виходять на сцену і розповідають про себе протягом відведеного часу. Фонова музика під час виходів конкурсанток може бути різною, залежно від характеру того чи іншого образу. Після закінчення конкурсу всі конкурсантки шикуються на сцені в півколо.

Ведучий: Оплески нашим конкурсанткам!
Ведуча: Просимо учасниць нашого конкурсу знову пройти за куліси для підготовки до наступного випробування. (Дівчата виходять за куліси)
Ведучий: А тим часом, дорогі глядачі, ми хочемо познайомити вас із нашими почесними гостями!
Ведуча: Їх називають квітами життя! Гадаємо, що це горде звання залишиться з ними навіть тоді, коли вони виростуть! Бо немає на землі нічого приємнішого, ніж дарувати людям радість, чи не так?
Ведучий: Зустрічайте! ... (назва дитячого колективу, назва номера, імена виконавців і художніх керівників колектив).

Звучить фонограма номера. Виконується номер Після закінчення номера ведучі просять виставити конкурсанткам оцінки за перший конкурс.

ЕПІЗОД З
Конкурс «Букет з любов'ю»

Звучить легка фонова музика

Ведучий: У книзі Григорія Остера «Квартирознавство» містяться найважливіші наукові дані такого змісту.
Ведуча: «Нещодавно учені-квартирознавці підрахували і дійшли висновку: чим більше підростають діти, тим менше стає на віконцях вазонів із фікусами та геранями. Наука ще не знає, чому так відбувається, але дуже часто в квартирі, де підростають діти, врешті-решт залишається тільки один вазон, і ніякі герані в ньому, звичайно ж, не ростуть»
Ведучий: Що ж стосується нашого вазона, то він живий І неушкоджений, хоч перших зелених паростків у ньому й не помітно. Але не будемо впадати у відчай, краще перейдімо до наступного нашого конкурсу-випробування.

У цей час помічники виносять на сцену маленькі столики, на яких лежать однакові комплекти різноманітних квітів і рослин, рукавички, ножиці, декоративні стрічки і прикраси для букетів. Водночас одна з помічниць виносить велику скляну кулю, в якій знаходяться невеличкі конвертики із завданнями для конкурсанток.

Ведучий: Наш наступний конкурс називається «Букет з любов'ю». І це не просто.
Ведуча: Кожна конкурсантка повинна Із запропонованого комплекту квітів (тут можна перелічити квіти, що входять до комплекту скласти букет до події чи свята, зазначених в одному з конвертиків, які знаходяться у цій кулі)
Одна з помічниць демонструє кулю
Ведучий: Головна умова — букет має складатися дівчатами-конкурсантками виключно з любов'ю!
Ведуча: А наше журі напевне оцінить такий букет найвищою оцінкою нашого конкурсу!
Ведучий: Для складання букета кожній конкурсантці дається рівно 5 хвилин Час починає свій відлік після того, як конкурсантка прочитає вголос завдання, що знаходиться в конверті.
Ведуча: Отже, запрошуємо конкурсанток на сцену.

Звучить урочиста музика. На сцені з'являються конкурсантки. Конкурсантки по черзі витягають конвертики зі скляної кулі. Завдання в конвертиках можуть бути такими «Складіть букет для улюбленого вчителя, Іменинника, мами, бабусі, коханого...» (Після закінчення конкурсу букети можна подарувати тим людям, яким вони були адресовані). Коли конкурсантка прочитає завдання, вона займає своє місце за столиком і починає складати букет.

У цей час ведучі можуть запросити на сцену гостей свята, прокоментувати працю робітниць конкурсанток із «гарячого квіткового цеху», або провести невеликий конкурс із глядачами. Після закінчення 5 хвилин часу, даного конкурсанткам для підготовки квіткової композиції, звучить гонг . Ведучі повідомляють про те, що час вийшов, і просять дівчат по черзі продемонструвати свої букети. Журі одразу ж оцінює букет кожної конкурсантки

Ведучий (після закінчення конкурсу): Отже, як ми переконалися, мова квітів — це щось особливе!
Ведуча: Спробуймо мовою квітів представити нашу наступну гостю! Отже, візьмемо білу лілію.
Ведучий: Вона символізує юність!
Ведуча: Правильно! Червону гвоздику, що символізує мужність, І, мабуть, орхідею!
Ведучий: Символ краси!
Ведуча: Точно! Отже, букет складено, І ми з радістю запрошуємо на цю сцену гостю нашого конкурсу (Ім'я, назва пісні)
Звучить фонограма, гостя виконує вокальний номер

ЕПІЗОД 4
Конкурс «Бал квітів»

Легким фоном звучить «Вальс квітів» П.І. Чайковського. 3 арки на сцену виходять ведучі в урочистому одязі. В руках у ведучого пурпурова троянда.

Ведучий (уклонившись ведучій). Мадам, дозвольте запросити вас на бал, бал квітів! (простягає ведучій квітку).
Ведуча: 3 превеликим задоволенням! (бере квітку).
Ведучі вальсують одне коло.

Ведуча: Стоп! Стоп! Стоп! (фонограма змовкає). Здається, ми трохи захопилися! Давайте ж пояснимо глядачам і нашому високоповажному журі умови останнього випробування нашого конкурсу під назвою «Бал квітів»
Ведучий: Що ж, із превеликим задоволенням! Кожна конкурсантка заздалегідь отримала домашнє завдання — вивчити танець, який неодмінно міг би бути доречним на сучасному світському балу. При цьому дівчата мали право скористатися допомогою партнера.

ПРИМІТКА: Тривалість номера — близько 3 хвилин. Послідовність виступів конкурсанток встановлюється згідно з жеребкуванням
Ведуча: У конкурсі оцінюється оригінальність номера і техніка виконання того чи іншого танцю!
Ведучий: Отже, дозвольте оголосити «Бал квітів».
Далі конкурс проходить таким чином. Усі конкурсантки по черзі демонструють свої хореографічні композиції. Кожна композиція починається згідно з єдиним принципом пара з'являється з арки, партнер конкурсантки простягає дівчині квітку. (Вибір квітки залежить від характеру композиції). Далі дівчина приймає квітку, виконується номер. Ведучі по черзі представляють усі пари. У фіналі конкурсу всі пари з'являються на сцені і виконують спільну композицію. Після закінчення конкурсу учасниці віддаляються за куліси.
Ведучий: Оплески нашим парам! Браво!
Ведуча: Я гадаю, що всі конкурсантки гідно впоралися з нашим конкурсом. Настав час визначити переможницю!
У цей час у залі з'являються помічниці конкурсу

Ведучий: Шановні глядачі! Просимо вас почати голосування
Ведуча: Після того як ви зробите свій вибір, позначивши його у вашому бюлетені, віддайте його нашим помічницям, які вже знаходяться в залі.

Ведучий: Починає підбивати підсумки і наше журі.
Звучить фонова музика
Ведучий: А тим часом спробуємо поворожити, хто ж із наших конкурсанток стане переможницею! Знаю безпрограшний спосіб — ворожіння на ромашці. Ось погляньте! Дістає з кишені свого костюма квітку ромашки, ворожить уголос, відриваючи їй пелюстки.
Ведуча: Нічого у тебе не вийде! Тільки квітку мучиш, юний натуралісте! Ти ось насіннячко в горщик посадив, один раз побризкав його водою — і рости собі сам, як хочеш! За квітами догляд потрібен. Ось і не сходить він у тебе, і не зійде при такому догляді, або виросте яка-небудь ріпка! (підходить до горщика з квіткою). Давай ми його поллємо гарненько! (поливає пульверизатора). Поставимо на сонечко — хай собі росте!
Далі можна провести концертний блок, який дозволить продовжити час для підрахунку набраних конкурсантками балів, а також голосів глядачів.

ЕПІЗОД 5
Фінал

Звучить урочиста фонова музика
Ведуча: Що ж, шановні глядачі, наш конкурс добігає кінця!
Ведучий: Кажуть, що дівчина подібна до квітки!
Ведуча: Вона красива, як орхідея!
Ведучий: Витончена, немов камелія!
Ведуча: Горда — як біла лілея!
Ведучий: Ніжна — мов гірський едельвейс!
Ведуча: Сподіваємося, що завдяки нашому конкурсу ви справді змогли в цьому переконатися, адже саме такі наші учасниці, ви згодні з нами?

Ведучий: Давайте ж іще раз поглянемо на них! Отже, зустрічайте!

Музика гучнішає. На сцену з арки по черзі виходять конкурсантки І шикуються в півколо

Ведучий: Ось вони — справжні красуні ліцею1
Ведуча: Давайте ж у цю хвилюючу мить підтримаємо їх найпалкішими, найенергійнішими оплесками!
Ведучий: А наш квітковий годинник повідомляє про те, що підрахунок ваших глядацьких голосів закінчена, а журі визначилося у своєму рішенні!

Ведуча: Отже, просимо нашу компетентну суддівську колегію вийти на сцену!
Звучать урочисті фанфари. Всі члени журі підіймаються на сцену і підходять до мікрофонів.
Ведучий: Вам слово!

Усі члени журі вимовляють декілька слів про свої враження від конкурсу, вручають спеціальні призи (за бажанням улаштовувачів), один із членів журі оголошує ім'я переможниці в номінації «Міс глядацьких симпатій». Музика припиняє своє звучання.

Ведуча: Почесна місія оголосити переможницю конкурсу надається директору нашого ________________ ... (ім'я, прізвище директора)

У цей час помічниці виносять на сцену квіти і корону. Директор підходить до мікрофона, оголошує ім'я переможниці. Звучать урочисті фанфари.
Переможниця виходить на центральну точку сцени. Відбувається церемонія коронації і нагородження.

 

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-13; просмотров: 86; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты