Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ФОРМИ КОНТРОЛЮ




Оцінювання знань студентів з дисципліни «Психолого-педагогічні засади міжособистісного спілкування» здійснюється на основі результатів поточного, модульного контролю та заліку.

Об’єктом оцінювання знань студентів є програмний матеріал дисципліни «Психолого-педагогічні засади міжособистісного спілкування» різного характеру та рівня складності, засвоєння якого відповідно перевіряється під час поточного, модульного контролю та заліку.

Об’єктом оцінювання знань студентів у процесі поточного контролю є:

- систематичність, активність та змiстовнiсть роботи студента протягом семестру над вивченням програмного матеріалу на семінарських заняттях;

- систематичність, активність та змiстовнiсть роботи студента протягом семестру над вивченням програмного матеріалу на практичних заняттях;

- правильність відповідей на письмові опитування;

- якість виконання вибіркових завдань;

- правильність виконання завдань модульного контролю.

Поточна робота студента протягом семестру за кожний модуль оцінюється від 0 до 100 балів. Бали студент може отримати:

1) за активність в обговоренні питань на семінарських заняттях – 5 балів за кожний семінар;

2) за активність на практичних заняттях – 2 бали за кожне практичне заняття, крім заняття з теми 3;

3) за самостійність та ініціативність на практичному занятті з теми 3 – 10 балів;

4) за письмові опитування – 5 бали за кожне опитування;

5) за виконання модульних завдань - 5 балів за кожну письмову роботу.

При правильному виконання усіх видів роботи після засвоєння програми дисципліни студент має можливість отримати 100 балів. Для відпрацювання пропущених занять студент може виконати будь-яке вибіркове завдання із запропонованих. Кожне вибіркове завдання оцінюється максимум у 10 балів.

Якщо кількість отриманих балів не задовольняє студента, він може скласти залік. Максимальний бал за відповіді на залікові питання – 10 балів.

При контролі роботи на семінарських заняттях оцінюються: рівень знань, продемонстрований у вiдповiдях i виступах на ceмінаpax; активність при обговоренні питань; логічність та послідовність виступу; уміння обґрунтовувати власну думку та доносити її до слухачів; кількість опрацьованих джерел тощо.

У письмових відповідях студентів оцінюються: правильність та логічність відтворення засвоєного матеріалу; уміння виділяти головне в матеріалі лекції; уміння стисло та послідовно формулювати думку.

При виконанні модульних (контрольних) завдань оцiнцi підлягають теоретичні знання та практичні навички, набуті студентами після опанування кожного модуля.

При контролі виконання вибіркових завдань для самостійного опрацювання оцінюються: вміння самостійно працювати з учбово-науковою літературою; вміння виділяти головне у змісті лекції, відображувати його у вигляді таблиць, схем; вміння аналізувати доцільність використання певних методів діагностики та розвитку навичок спілкування.

Завданням заліку є перевірка розуміння студентом програмного матеріалу з двох змістовних модулів.

Залік проводиться письмово у тестовій формі. Перелік питань, що охоплюють зміст програми дисципліни, критерії оцінювання залікових завдань, доводяться до студентів на початку семестру.

Для оцінювання вiдповiдей студентів з навчальної дисципліни «Психолого-педагогічні засади міжособистісного спілкування» використовуються наступні критерії:

- рівню «відмінно» (90–100 балiв) вiдповiдає теоретично правильна і вичерпна вiдповiдь на поставлене питання, у якій студент показав всебічне системне знання програмного матерiалу; засвоєння основної та додаткової літератури; чітке володіння понятійним апаратом, методами, методиками та інструментами, вивчення яких передбачене програмою дисципліни; уміння використовувати знання для аналізу феноменів міжособистісного спілкування та аргументувати своє ставлення до вiдповiдних категорій, закономірностей, ситуацій міжособистісного спілкування;

- рівню «добре» (74–89 балів) відповідає теоретично правильна, але не вичерпна відповідь на поставлене запитання, в цілому повне знання програмного матеріалу, успішне виконання запропонованого завдання і засвоєння матеріалу основної літератури;

- рівню «задовільно» (60–73 балiв) вiдповiдає у цiлому правильна вiдповiдь на поставлене питання, в якій студент показав достатній piвень знань з основного програмного матеріалу дисципліни, але не зміг переконливо аргументувати свою вiдповiдь, помилився у використаннi понятiйного апарату, показав недостатнi знання рекомендованої літератури;

- рівню «незадовільно» (0–59 балів) вiдповiдає неправильна або неповна вiдповiдь на запитання, у якiй студент продемонстрував значнi прогалини у знаннях з основного програмного матерiалу; ухилився вiд аргументувань; показав незадовiльнi знання понятiйного апарату i спецiальної лiтератури чи взагалі нічого не відповів.

Підсумковий контроль знань студентів з дисципліни «Психолого-педагогічні засади міжособистісного спілкування» здійснюється на основі результатів поточного й підсумкового контролю. Оцінювання знань студентів здійснюється за 100-бальною шкалою з подальшим переведенням у традиційну 4-бальну шкалу в такому порядку:

 

Оцінка за бальною шкалою Оцінка за національною шкалою
90–100 5 (відмінно)
74–89 4 (добре)
60–73 3 (задовільно)
0–59 2 (незадовільно)

 

Метою самостійної роботи студентів під час вивчення дисципліни «Психолого-педагогічні засади міжособистісного спілкування» є поглиблення і закріплення теоретичних знань і набуття умінь і навичок їх практичного застосування під час підготовки до семінарських занять, письмових опитувань, модульних контрольних робіт, виконання вибіркових завдань.

У разі виникнення труднощів під час самостійної роботи, або якщо студент не зміг виконати те чи інше завдання з методичних рекомендацій, або у нього виникли запитання, відповіді на які він не знайшов ні в літературних джерелах, ні в інших навчальних матеріалах, він має звернутися до викладача за консультацією у день, визначений графіком консультацій.



Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-13; просмотров: 65; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты