Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Зміст звіту. Формулювання мети роботи.




Формулювання мети роботи.

1. Вихідні дані (спостережний лист ФРЧ із виконаною класифікацією елементів робочого часу).

2. Результати обробки даних спостереження (обробна карта ФРЧ, фактичний баланс робочого часу, показники використання робочого часу).

3. Висновки щодо ефективності використання робочого часу.

4. Перелік заходів щодо поліпшення організації праці на робочому місці, їхня економічна ефективність.

5. Загальні висновки.

Перед початком виконання індивідуальної роботи № 2 студенти мають вивчити сутність і призначення фотографії робочого часу шляхом опрацювання рекомендованої літератури [1,2, 7-9, 11]. З індивідуальними даними про результати спостереження за роботою певного працівника протягом робочої зміни в подальшому виконується комплекс комп’ютеризованих розрахунків.

Програма “Оцінка ефективності використання робочого часу методом проведення фотографії робочого часу” відкривається через кнопку “Пуск”. На вкладці “Студентські програми” потрібно вибрати “Програми кафедри економіки підприємств”, в числі яких й знаходиться потрібна програма.

Перед початком роботи слід ознайомитися з інструкцією, для чого правою кнопкою миші потрібно натиснути на відповідний лист внизу робочого вікна. Чарунки, в які інформація вводиться користувачем (студентом) позначені сірим кольором, а чарунки автоматичного заповнення – білим.

Вихідна інформація для виконання індивідуальної роботи №2 береться з додатку Б. Дана робота являє собою скорочений спостережний лист фотографії робочого часу.

Крім даних спостережного листа, для проведення оцінки ефективності використання робочого часу задаються нормативні витрати робочого часу на обслуговування робочого місця, на відпочинок і власні потреби у % до оперативного часу, а також підготовчо-заключний час.

Алгоритм проведення розрахунків за даною комп’ютерною програмою розглянемо на наскрізному прикладі (табл. 2). Вихідна інформація для наступних розрахунків відображена у колонках 2 і 3. У прикладі час обслуговування робочого місця становить 5,4%, час на відпочинок та особисті потреби – 3,7% , витрати підготовчо-заключного часу – 29 хвилин.

Попередньо, перед початком роботи з комп’ютерною програмою, студенту необхідно здійснити первинну обробку поданих даних для цього розраховується тривалість часу по кожному рядку і здійснюється класифікація елементів робочого часу, тобто заповнюються в табл. 2 “Спостережний лист ФРЧ”, колонки 4 і 5.

Тривалість спостереження за кожним рядком (колонка 4) визначається шляхом вирахування з поточного часу даного рядка поточного часу попереднього рядка. Класифікація елементів робочого часу (колонка 5) здійснюється згідно з діючою класифікацією робочого часу.

Таблиця 2


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-13; просмотров: 60; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты