Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Господарство розвинутих країн світу в міжвоєнний період




  США Англія Франція Японія
Економіка до світової кризи (1918-1929 рр.) Період „просперіті” (процвітання), внаслідок відсутності конкурентів під час І Світової війни. Спад та втрата конкурентоспроможності на міжнародному ринку. Поступове зростання за рахунок державних інвестицій в новітні галузі економіки. Швидке економічне зростання за рахунок контрибуцій та репарацій (8 млрд. золотих марок ), які вкладалися в економіку. Спад виробництва та експортної торгівлі внаслідок втрати торгової монополії на Китай через вторгнення американських товарів. Економіка розвивалась за рахунок злиття державного і приватного капіталів та його вкладання в промисловість.
Економіка після світової кризи (1933-1939 рр.) Швидке економічне зростання внаслідок реформ „Нового курсу”. США лідер №1 в світі Повільний вихід з кризи, який забезпечили: країни „стерлінгового блоку; перехід до протекціоністської політики, яка розповсюджувалась і на колонії (100% мито на імпорт); девальвація та “злиття” держави і приватних монополій Затяжний і повільний розвиток внаслідок відтоку капіталу в інші країни, зумовлений національною специфікою (лихварством) . Вихід з депресії забезпечив державний контроль, націоналізація промисловості, колонії. Швидкий вихід з кризи завдяки мілітаризації, територіальної агресії, експансії та національній мобілізації (населення перетворилось в „безкоштовний” механізм виконання прискореного розвитку країни).

Рис. 9.3. Неокейнсіанська модель IS-LM

Рис.9.4. Крива Філіпса

Тема 10. Розвиток національних економік країн Європейської цивілізації в системі світового господарства під впливом науково-технічної революції (друга половина ХХ cт.)

 

Рис. 10.1. Структурні зміни світового господарства у другій половині ХХ ст.

Рис. 10.2. Теорії системної трансформації капіталізму


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-13; просмотров: 61; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты