Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ЗАГАЛЬНІ ВКАЗІВКИ ТА ВИМОГИ ЩОДО ОФОРМЛЕННЯ ГРАФІЧНИХ РОБІТ




 

Контрольні завдання – це креслення, які виконуються в міру послідовного проходження курсу. Кожне креслення захищається студентом у співбесіді з викладачем. Завдання індивідуальні, подані у варіантах.

Примітка: номер варіанта завдання відповідає порядковому номеру студента в журналі академгрупи. Креслення виконують олівцем на аркушах креслярського паперу формату А3 (297х420). На відстані 5 мм від верхнього, нижнього і правого країв і 20 мм від лівого краю (поле підшивки) проводять рамку поля креслення. У правому нижньому куту формату розміщують основний напис. Розміри його та текст наведено на рис.1.1.

Основний напис містить ряд граф, які заповнюють таким чином:

· у графі 1 – назва виробу;

· у графі 2 – позначення;

· у графі 3 – марка матеріалу (тільки на робочих кресленнях деталей);

· у графі 4 – літера;

· у графі 5 – маса в кілограмах;

· у графі 6 – масштаб;

· у графі 7 – номер аркуша;

· у графі 8 – загальна кількість аркушів документа;

· у графі 9 – назва підприємства;

· у графі 11 – прізвища;

· у графі 12 – підписи;

· у графі 13 – дати;

· у графі 14-18 – графи щодо змін у документі.

Приклад позначення креслення, що містять у графі 2 подано на рис. 1.2.

Креслення завдань виконують у стандартному масштабі та розміщують з урахуванням найбільш рівномірного розташування усього епюра у межах поля креслення.

Рисунок 1.1

Рисунок 1.2

Усі написи, як і окремі позначення у вигляді літер і цифр на епюрі, повинні бути виконані стандартним креслярським шрифтом № 5. Креслення виконують за допомогою креслярських інструментів спочатку тонкими лініями креслення. Після ретельної перевірки правильності всіх побудов виконують обводку ліній з урахуванням їх призначення. На ретельність побудов повинно бути звернено серйозну увагу. Неохайно виконані побудови не тільки знижують якість креслення, а й призводять до невірних результатів.

При остаточній обводці товщину лінії беруть згідно зі стандартом. Усі видимі лінії - суцільні, завтовшки від 0,5 до 1,4 мм. Осьові та центрові лінії - штрихпунктирні, завтовшки від S/2 до S/3. Лінії побудов та лінії проекційного зв’язку повинні бути суцільними і найбільш тонкими. Лінії невидимих контурів креслять штриховими лініями. На це слід звернути увагу при виконанні всіх епюрів, маючи на увазі, що площини і поверхні, які задані, непрозорі.

Точки креслення бажано креслити у вигляді кіл діаметром від 1,5 до
2,0 мм. Усі лінії побудов повинні бути збережені.

 

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-13; просмотров: 51; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты