Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Лабораторна робота № 3.2.7.




 

Тема: Планування та облік роботи шкільних навчальних майстерень.

Мета: навчитись проводити планування та облік роботи шкільних майстерень; придбати практичний досвід у складанні плану роботи навчальної майстерні, веденні книги обліку обладнання, матеріалів та готової продукції.

Час: 2 години аудиторних занять та 2 години самостійної роботи.

Звіт: письмові відповіді на завдання для самопідготовки, складена у письмовому вигляді інструкція з охорони праці в навчальних майстернях (технічна чи обслуговуюча праця) з виду діяльності та розділу програми, обраного для розробки календарно-тематичного плану, інструкцію з пожежної безпеки, фрагмент матеріальної книги, фрагмент інвентарної книги, законспектовані “Положення про навчальні майстерні загальноосвітнього навчально-виховного закладу”.

Література: 6, 34, 83, 84, 100, 105, 112, 122, 128, 133, 153, 157, 172, 205, 216, 217, 220, 242.

 

Завдання для самопідготовки

1. Перепишіть тему, мету, порядок виконання роботи.

2. Опрацювати літературу і дати відповіді на такі запитання:

а). Яку форму має план роботи навчальної майстерні? Запишіть її в зошит.

б). Як проводиться інвентаризація обладнання та інструментів в навчальній майстерні? Ознайомитись з формою інвентарної книги (додаток № 3.2.7.3.) і записати її в робочий зошит.

в). Як проводиться облік матеріальних цінностей в навчальній майстерні? Ознайомитись з формою матеріальної книги (додаток № 3.2.7.2.) і записати її в зошит.

г). Наявність яких документів з безпеки праці, виробничої санітарії та пожежної безпеки обов’язкова в навчальній майстерні? Записати їх в робочий зошит (додатки №№ 3.2.7.4, 3.2.7.5.).

д). Ознайомитись з формою журналу реєстрації вступного інструктажу з питань охорони праці (додаток № 3.2.7.6.). Записати її в зошит.

3. Законспектувати „Положення про навчальні майстерні загальноосвітнього навчально-виховного закладу”.

 

Порядок виконання роботи

1. За погодженням з викладачем вибрати профіль роботи кабінету чи навчальної майстерні (відповідно до календарно-тематичного плану), який Ви складаєте.

2. Провести планування роботи навчальної майстерні з виготовлення продукції за встановленою формою (додаток № 3.2.7.1.) відповідно до власного календарно-тематичного плану.

3. Визначити матеріали, які необхідні для виготовлення запланованого виробу і записати їх до матеріальної книги (додаток № 3.2.7.2.).

4. Визначити обладнання, пристрої, інструменти, необхідні для виготовлення запланованого виробу і записати їх до інвентарної книги (додаток № 3.2.7.3.).

5. Записати інструкцію з охорони праці при проведенні необхідних робіт з виготовлення запланованого виробу в кабінеті чи навчальній майстерні (додаток № 3.2.7.4.) згідно власного календарно-тематичного плану.

6. Записати інструкцію з пожежної безпеки щодо теми занять, згідно власного календарно-тематичного плану (додаток № 3.2.7.5.).

7. Заповнити фрагмент журналу реєстрації вступного інструктажу з охорони праці у відповідному класі згідно Вашого календарно-тематичного плану.

8. Заповнені форми плану та відповідних книг здати на перевірку викладачу.

 

Додаток № 3.2.7.1.

План роботи навчальної майстерні з виготовлення продукції

№ з/п Назва виробу Замовник Кількість Термін виконання Відповідальний за виконання Примітка
             
             

 

Додаток № 3.2.7.2.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-13; просмотров: 60; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты