Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Вихідні дані. Вид подорожі Рівень ціни Встановлена ціна,грн. Змінні витрати на харчування та комісійні за дин білет,грн. Кількість продажів




 

Вид подорожі Рівень ціни Встановлена ціна,грн. Змінні витрати на харчування та комісійні за дин білет,грн. Кількість продажів (план),од.
Бізнес подорож 1 рівень цін
2 рівень цін 2 000
Туристична подорож 1 рівень цін
2 рівень цін 2 000

 

Припустіть, що ці ціни – єдиний можливий вибір для авіакомпанії «Аеросвіт». Група маркетингових досліджень також згадує ще про один факт. Люди, які здійснюють туристичні подорожі, вирушають в одне з міст на одному тижні, проводять там вихідні, і повертаються на наступному тижні. Бізнесмени ж навпаки, зазвичай повертаються на тому ж тижні, на якому вирушили в подорож. Вони не залишаються на віхідні.

Припустіть, що ціна палива на кільцевий політ (туди і назад) дорівнює 24 000 грн. незалежно від фактичної кількості пасажирів на борту, і що постійні витрати, які розподілені на один політ за оренду авіалайнера, наземні служби (технічне обслуговування, заправка, вантаж багажу), а також заробітна плата екіпажу, складають 188 000 грн.

Необхідно: 1) якщо Ви були спроможні встановити різні ціни для бізнесменів і для туристів-відпочиваючих, чи зробили б Ви це? Надайте Ваші розрахунки; 2) поясніть ключові фактори, які вплинули на Вашу відповідь на пункт 1.; 3) яким чином може «Аеросвіт» застосувати такий підхід цінової дискримінації пасажирів? Тобто, який план повинна сформулювати і впровадити авіакомпанія, щоб бізнесмени і відпочиваючі сплачували саме ті ціни, які прагне встановити для них авіакомпанія?

 

Завдання 10.2.Мається наступна інформація по витратам на одиницю продукції підприємства «Cross», яке займається виготовленням і реалізацією авторучок, при рівні виробництва 20 000 ручок на місяць:

Виробничі витрати: основні матеріали – 1 грн., основна праця – 1,20 грн., змінні виробничі накладні витрати – 0,80 грн., постійні виробничі накладні витрати – 0,50 грн.

Торгові витрати: змінні – 1,50 грн., постійні – 0,90 грн.

Ціна реалізації дорівнює 6 грн. за одиницю продукції.

Необхідно:

1) Залишок на балансовому рахунку готової продукції 10 000 ручок. Визначте собівартість однієї ручки, яка використовується для оцінки вартості цього залишку готової продукції.

2) Підприємство планує ввійти на іноземний ринок, на якому жорстка цінова конкуренція. Тому підприємство намагається укласти угоду на разову поставку 10 000 ручок на умовах мінімальної ціни за одиницю. Підприємство очікує, що витрати на доставку по цій угоді складуть 0,75 грн. за ручку, але при цьому постійні витрати по укладенню угоди складуть 4 000 грн. Підприємство не понесе ніяких інших змінних торгових витрат, окрім витрат на доставку. Обсяг продажів на внутрішньому ринку при цьому ніяк не зміниться. Для того, щоб виручка від реалізації ручок по цій угоді дорівнювала обсягу реалізаціїї в точці беззбитковості, визначте ціну реалізації за одну ручку.

3) Контракт з урядом на поставку 5 000 одиниць ручок має умову – відшкодування всіх виробничих витрат плюс фіксована сума в розмірі 1 000 грн. При виконанні урядових контрактів змінні торгові витрати не виникають. Порівняйте дві наступні альтернативи (табл. 10.2):

 

Таблиця 10.2


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-13; просмотров: 51; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты