Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Адміністративний примус




 

Державно-правовий примус та його форми (судова, адміністративна). Поняття адміністративного примусу. Зміст адміністративного примусу. Спільні риси адміністративного примусу з державно-правовим примусом. Характерні риси адміністративного примусу, що відрізняють його від інших видів суспільного примусу. Механізм правового регулювання адміністративного примусу встановлює підстави й порядок застосування відповідних примусових заходів. Порядок застосування примусових заходів, що регулюють норми адміністративного права. Мета і завдання застосування адміністративного примусу. Застосування адміністративного примусу на основі адміністративно-процесуальних норм. Загальні риси й специфіка адміністративно-процесуальних норм.

Види адміністративного примусу (адміністративне попередження, адміністративне припинення, адміністративне стягнення). Адміністративне попередження як вид адміністративного примусу. Мета та завдання адміністративного попередження. Заходи адміністративного попередження (вимога припинення окремих дій; перевірка документів тощо). Особливості заходів адміністративного попередження. Адміністративне припинення: поняття, мета і класифікація його заходів залежно від сфери застосування (заходи загального призначення та спеціального призначення). Ознаки заходів адміністративного припинення. Заходи припинення загального призначення (адміністративне затримання; особистий огляд і огляд речей та ін.). Допоміжні заходи припинення. Заходи припинення спеціального призначення: заходи фізичного впливу, спеціальні засоби тощо. Умови застосування заходів адміністративного припинення загального та спеціального призначення. Особливості застосування заходів адміністративного припинення за умов надзвичайного стану.

Адміністративне стягнення: поняття, ознаки та мета застосування. Види адміністративних стягнень (попередження, штраф, конфіскація тощо). Особливості адміністративних стягнень, що застосовуються до іноземців та осіб без громадянства. Заходи впливу, що застосовуються до неповнолітніх. Характеристика порядку накладення адміністративного стягнення: загальні правила накладення стягнень, обставини, що пом’якшують або обтяжують адміністративну відповідальність, строки накладення стягнень та ін. Інститут адміністративної відповідальності. Ознаки адміністративної відповідальної. Обставини, які виключають адміністративну відповідальність. Адміністративний проступок: поняття та ознаки.

 

 



Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-13; просмотров: 66; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты