Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


АДМІНІСТРАТИВНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ПРАВОПОРУШЕННЯ В СФЕРІ ОБІГУ НАРКОТИКІВ




 

Поняття наркотичних засобів, психотропних речовин та їх класифікація. Медична та юридична ознаки наркотичних засобів. Ознаки психотропних речовин як предмету адміністративного правопорушення. Поняття аналогів наркотичних засобів й психотропних речовин. Законодавство про наркотичні засоби і психотропні речовини. Державна політика у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин. Обмеження й заборона обігу окремих наркотичних засобів і психотропних речовин. Діяльність з виробництва, придбання, зберігання, перевезення, пересилання наркотичних засобів або психотропних речовин без мети збуту в невеликих розмірах. Співвідношення понять виготовлення та виробництва наркотичних засобів чи психотропних речовин. Поняття невеликого розміру наркотичних засобів та психотропних речовин. Спеціально уповноважений орган виконавчої влади в галузі охорони здоров’я, що визначає невеликий розмір наркотичних засобів і психотропних речовин. Заходи контролю за обігом наркотичних засобів й психотропних речовин.

Відповідальність за правопорушення у сфері обігу наркотичних засобів й психотропних речовин та її види. Відмінність між адміністративною та кримінальною відповідальністю за правопорушення у сфері обігу наркотичних засобів. Підстави адміністративної відповідальності за правопорушення у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин. Мета й ознаки цього виду адміністративної відповідальності. Право уповноважених суб’єктів на притягнення до адміністративної відповідальності за правопорушення у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин. Акт про притягнення до адміністративної відповідальності. Звільнення від адміністративної відповідальності за правопорушення у сфері обігу наркотичних засобів у разі добровільної здачі наркотичних засобів або психотропних речовин. Штраф, громадські роботи та адміністративний арешт як види адміністративних стягнень, що накладаються за правопорушення у сфері обігу наркотичних речовин. Правові наслідки вчинення правопорушення у сфері обігу наркотичних речовин повторно.

Поняття правопорушення у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин. Юридичний склад правопорушення у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин. Безпосередній та родовий об’єкт правопорушення. Встановлення факту незаконного вживання наркотичних засобів або психотропних речовин. Порядок виявлення та постановки на облік осіб, які незаконно вживають наркотичні засоби або психотропні речовини. Об’єктивна сторона правопорушення та її зміст. Загальний та спеціальний суб’єкт правопорушення у сфері обігу наркотичних засобів. Осудність суб’єкта адміністративного правопорушення. Суб’єктивна сторона: зміст, ознаки та специфіка.



Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-13; просмотров: 122; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты