Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Тема 5. Аналіз виробництва продукції, робіт і послуг




Значення та завдання аналізу виробництва продукції, робіт і послуг. Загальна схема і послідовність проведення аналізу. Система показників продукції та обсягів виробництва. Фактори виробництва продукції. Інформаційна база аналізу.

Аналіз обсягу виробництва продукції в натуральному та вартісному вимірі. Аналіз динаміки обсягу виробництва продукції. Вимірювачі, які використовуються для обчислення динаміки показників. Аналіз впливу екстенсивних та інтенсивних факторів на динаміку показників, методика їх розрахунку.

Аналіз асортименту і структури випуску продукції. Комплексний аналіз впливу асортименту і структурних зрушень на економічні показники роботи підприємства. Методика розрахунку впливу цього фактора на обсяг виробництва та інші показники підприємства.

Аналіз якості продукції і робіт. Показники якості. Сортність і методика її аналізу. Аналіз впливу зміни якості на економіч-
ні показники роботи підприємства. Аналіз виробничого бра-
ку підприємства. Аналіз комплектності та ритмічності робо-
ти підприємства. Пошук резервів збільшення обсягів випуску продукції.

Тема 6. Аналіз попиту, стану ринку та обсягу реалізації продукції (послуг) підприємства

Значення і завдання вивчення та оцінювання попиту на продукцію і послуги підприємства, а також місткості ринку для обґрунтування плану виробництва та реалізації продукції. Загальна схема і послідовність проведення аналізу. Система показників і фактори, які визначають рівень попиту на продукцію та послуги. Вивчення функцій кривих попиту, його цінової еластичності для прийняття управлінських рішень.

Аналіз обсягів і динаміки реалізації продукції та послуг. Аналіз виконання договірних зобов’язань по поставках: обсяг, строки, асортимент, якість. Характеристика взаємозв’язків показників випуску, відвантаження та реалізації продукції. Аналіз збуту окремих товарів.

Аналіз виторгу від експорту та факторів його зміни. Аналіз виконання зобов’язань за зовнішньоекономічною діяльністю підприємства та загальних обсягів експортних поставок, а також за асортиментом, за окремими покупцями, за групами країн, за видами поставок і формами розрахунків. Оцінка конкурентоспроможності підприємства на зовнішніх ринках та ефективності експортних операцій.

Зміст і реалізація підсумкового аналізу виручки від реалізації продукції та послуг. Підрахунок резервів збільшення обсягів реалізації продукції.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-13; просмотров: 84; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты