Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ТИМЧАСОВЕ ПОЛОЖЕННЯ




про систему рейтингового оцінювання діяльності

здобувачів першого (бакалаврського) і другого (магістерського) рівнів вищої освіти

 

Ухвалено на засіданні

вченої ради університету

“__” _______ 2015 р.

 

 

Київ 2015

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

 

1.1. Дане Положення розроблено відповідно до Закону України «Про вищу освіту» та Статуту КНТЕУ, визначає основні види діяльності студентів, методику її оцінювання, порядок його здійснення та застосування і є необхідною умовою для виконання поточних та перспективних завдань, визначених у вищенаведених документах.

1.2. Система рейтингового оцінювання діяльності студентів забезпечує комплексне оцінювання досягнень студента у навчальній, науково-дослідній, культурно-масовій, соціальній та спортивній роботі, громадській діяльності.

1.3. Запровадження системи рейтингового оцінювання діяльності студентів здійснюється з метою мотивації щодо отримання високого рівня знань, органічного поєднання в освітньому процесі навчальної, наукової та інноваційної складової, формування особистості шляхом патріотичного, правового, екологічного виховання, утвердження моральних цінностей, соціальної активності, громадянської позиції та відповідальності, здорового способу життя, бути креативним та самоорганізовуватися в сучасних умовах.

1.4. Рейтингова система дає можливість здійснити ранжування студентів у межах групи, курсу, факультету, університету та стимулює до активної життєвої позиції.

1.5. Рейтингове оцінювання студентів здійснюється після завершення навчального семестру для усіх курсів денної форми навчання.

 

2. ВИДИ ДІЯЛЬНОСТІ СТУДЕНТІВ

2.1. Основними видами діяльності студентів є:

- навчальна робота;

- науково-дослідна робота;

- громадська діяльність;

- культурно-масова, соціальна та спортивна робота.

Навчальна робота – основний вид діяльності студента у період навчання в університеті, спрямований на отримання відповідних професійних компетентностей за обраною спеціальністю. Кількість балів за навчальну роботу визначається за кожний семестр шляхом вирахування середнього арифметичного значення балової оцінки за шкалою оцінювання КНТЕУ, враховуючи бали з усіх форм контролю.

Науково-дослідна робота – одна із складових освітнього процесу, що формує навички творчого та ефективного вирішення наукових завдань, у тому числі інноваційного характеру.

Громадська діяльністьє реалізацією права і можливості студентів брати участь в обговоренні та вирішенні питань удосконалення освітнього процесу, науково-дослідної роботи; призначення стипендій, організації дозвілля, оздоровлення, побуту, харчування, захисту прав та інтересів студентів, участі в управлінні вищим навчальним закладом, передбачених у статтях 40, 41 Закону України «Про вищу освіту». Громадська діяльність охоплює різні сфери суспільного життя молоді, сприяє розвитку ініціативності, організаторських, управлінських здібностей студентів.

Культурно-масова, соціальна та спортивна роботапосідає чільне місце у формуванні духовності, культури та популяризації здорового способу життя студентської молоді. Цей вид роботи сприяє всебічному розвитку особистості, її здібностей, зміцненню здоров’я та фізичного загартовування, сприяє залученню студентства до волонтерства та благодійності, виховує у студента почуття небайдужості до навколишнього світу та спонукає до саморозвитку.

 

3. МЕТОДИКА ОЦІНЮВАННЯ ДІЯЛЬНОСТІ СТУДЕНТІВ

3.1. Кількість балів, що студент може отримати, формується за основними видами діяльності простою сумою балів:

- за навчальну роботу;

- за науково-дослідну роботу;

- за громадську діяльність;

- за культурно-масову, соціальну та спортивну роботу.

3.2. Кількість балів за навчальну роботу вираховується автоматично за допомогою електронної системи «Деканат» (із застосуванням формули X/n, де Х – сума отриманих балів за шкалою оцінювання КНТЕУ; n – кількість навчальних дисциплін).

3.3. Рейтингове оцінювання результатів своєї позанавчальної діяльності студент здійснює, використовуючи для розрахунків таблицю «Рейтингове оцінювання позанавчальної діяльності студента» (дод. А). При визначенні балів за громадську діяльність бали зараховуються відповідно до займаної посади за умови, що студент займав цю посаду не менше 2/3 семестру.

3.4. Загальна кількісна оцінка (рейтинг) за семестр визначається сумою балів за навчальну роботу та за видами діяльності, зазначеними у дод. А.

3.5. Для студентів, які складають сесію під час ліквідації академічної заборгованості, рейтинг може бути скорегований на початку наступного семестру.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-13; просмотров: 74; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты