Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Завдання 1. Дослідження рухових розладів при камфарній епилепсії у білих мишей та впливу функціонального стану нервової системи на вираженість судом.




Завдання для самостійної праці під час підготовки до заняття.

4.1. Перелік основних термінів, параметрів, характеристик, які повинен засвоїти студент при підготовці до заняття:

Термін Визначення
Атетоз  
Біль  
Гіпостезія  
Гіперестезія  
Нервова трофіка  
Опіатна система  
Парез  
Параліч  
Синдром Броун-Секара  
Хорея  

4.2. Теоретичні питання до заняття

1. Загальна характеристика патології нервової системи, принципи класифікації порушень її діяльності.

2. Особливості розвитку типових патологічних процесів у нервовій системі. Роль змін гематоенцефалічного бар’єру в патогенезі порушень діяльності ЦНС.

3. Особливості прояву порушень нервових функцій в залежності від їх локалізації в різних відділах центральної нервової системи;

4. Порушення сенсорної функції нервової системи. Розлади механо-, термо-, пропріо- і ноцицепції. Порушення проведення сенсорної інформації. Прояви ушкодження таламічних центрів і сенсорних структур кори головного мозку.

5. Біль. Принципи класифікації. Соматичний біль. Сучасні уявлення про причини і механізми розвитку болю: теорія розподілу імпульсів, теорія специфічності. Патологічний біль. Реакції організму на біль. Природні антиноцицептивні механізми.

6. Порушення рухової функції нервової системи. Експериментальне моделювання рухових розладів. Периферичні та центральні паралічі та парези: причини, механізми, прояви. Спінальний шок. Рухові порушення підкіркового походження. Порушення, пов’язані з ураженням мозочка. Судоми. Міастенія.

7. Порушення вегетативних функцій нервової системи, методи експериментального моделювання. Синдром вегетосудинної дистонії.

8. Порушення трофічної функції нервової системи. Нейрогенні дистрофії. Структурні, функціональні та біохімічні зміни в денервованих органах і тканинах.

9. Причини і механізми порушень електрофізіологічних процесів в нейронах. Порушення функції іонних каналів, порушення нейрохімічних процесів. Механізми патологічного збудження і патологічного гальмування нервових центрів.

10. Пошкодження нейронів як причина порушень інтегративних функцій нервової системи.

11. Гострі і хронічні розлади мозкового кровообігу. Інсульт. Набряк і набухання головного мозку. Внутрішньочерепна гіпертензія. Ішемічна хвороба мозку. Аналіз ролі гострих та хронічних розладів мозкового кровообігу в порушеннях діяльності головного мозку та організму в цілому

12. Вікові зміни в порушеннях функціонування нервової системи;

13. Роль генетичних факторів в розвитку порушень нервової системи;

 

4.3. Практичні роботи (завдання), які виконуються на занятті:

Завдання 1. Дослідження рухових розладів при камфарній епилепсії у білих мишей та впливу функціонального стану нервової системи на вираженість судом.

Методика: двом мишам ввести в черевну порожнину 20% розчин камфари з розрахунку 0,1 мл на 10 г маси. Одну мишу приспати під ефірним наркозом. Зареєструвати час виникнення та вираженість судом у обох мишей.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-13; просмотров: 120; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты