Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Відрахування на соціальне страхування.




8. Витрати на утримання і експлуатацію устаткування - включає наступні витрати: амортизація виробничого устаткування, витрати на поточний ремонт виробничого устаткування, оплату праці з відрахуваннями робітників, обслуговуючих устаткування, вартість допоміжних матеріалів, необхідних для нормальної роботи устаткування і др. Витрати по цій статті розподіляються між собівартістю різних видів продукції пропорційно основній заробітній платі виробничих робітників.

9. Загальновиробничі витрати - витрати пов'язані з організацією і управлінням виробництва у виробничому підрозділі підприємства (цеху). Включають:

- оплату праці з відрахуваннями працівників апарату управління цеху;

- амортизацію і витрати на поточний ремонт основних виробничих фондів загальноцехового призначення;

- витрати на заходи по охороні праці і протипожежну безпеку;

- інші.

Витрати по цій статті розподіляються між собівартістю різних видів продукції пропорційно основній заробітній платі виробничих робітників.

10. Загальногосподарські витрати - витрати пов'язані з організацією і управлінням виробництва на підприємстві в цілому. Включають:

- оплату праці з відрахуваннями працівників апарату управління підприємством;

- амортизацію і витрати на поточний ремонт основних виробничих фондів загальнозаводського призначення;

- орендна плата;

- витрати, пов'язані з оплатою службових відряджень;

- витрати, пов'язані з підготовкою і перепідготовкою кадрів;

- податки, збори, обов'язкові платежі, які видносятьсяі на собівартість продукції;

- інші витрати загальнозаводського призначення.

Витрати по цій статті розподіляються між собівартістю різних видів продукції пропорційно основній заробітній платі виробничих робітників.

11. Інші виробничі витрати - витрати на гарантійний ремонт або обслуговування продукції та ін.

Витрати по цій статті розподіляються між собівартістю різних видів продукції пропорційно основній заробітній платі виробничих робітників.

12. Позавиробничі (комерційні) витрати - витрати пов'язані з реалізацією продукції (витрати на вивчення ринку, на рекламу, на тару, транспортування та ін.). Витрати по цій статті розподіляються між собівартістю різних видів продукції пропорційно виробничій собівартості.

Статті витрат, що входять до складу калькуляції підрозділяють на прості і комплексні. Прості складаються з одного економічного елементу (сировина і матеріали, заробітна плата.). Комплексні статті включають декілька елементів витрат і можуть бути розкладені на прості складові (загальновиробничі, загальногосподарські витрати.).

До чинників, що забезпечують зниження собівартості, відносяться:

- економія усіх видів ресурсів, викорастанних у виробництві, - трудових і матеріальних;

- підвищення продуктивності праці;

- зниження втрат від браку і простоїв;

- поліпшення використання основних виробничих фондів;

- застосування новітних технологиий;

- скорочення витрат зі збуту продукції: - зміна структури виробничої програми через асортиментні зрушення; скорочення витрат на управління і інші чинники.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-13; просмотров: 82; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты