Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Технічне обслуговування хімічних джерел струму.




Технічне обслуговування хімічних джерел струму (кислотних і лужних акумуляторів, гальванічних елементів) у процесі їх експлуатації полягає в контролі стану зовнішнім оглядом і в проведенні робіт щодо підтримання їхньої напруги та ємності в межах встановлених норм.

Основним завданням технічного обслуговування акумуляторів єзбереження їх ємності протягом всього часу служби, що досягається постійним контролем за дотриманням оптимальних режимів розряджання і своєчасним проведенням заряджань у встановлених експлуатаційною документацією режимах, періодичною перевіркою щільності електроліту і доведенням її до норми, вчасною заміною електроліту при точному дотриманні правильності його складу, регулярним проведенням робіт з чищення й захисту елементів акумуляторів від руйнуючої дії агресивного середовища.

При надходженні акумуляторів у військову частину і введенні їх в експлуатацію, а також при помітному зниженні часу роботи при нормальному режимі розряджання акумуляторні батареї підлягають освідуванню, при якому проводяться контрольні та контрольно-відновні цикли і визначається їх фактична ємність.

За результатами освідування визначається категорія лужних акумуляторних батарей, а для кислотних - вид ремонту.

На лужних акумуляторах 2-ї категорії проводиться поточний ремонт, що полягає в усуненні несправностей, пов'язаних з пошкодженням пробок, сальників, гумових вентильних кілець, прокладок, втулок, гайок та міжелементних з’єднань ящиків і рамок.

Лужні акумулятори 3-ї категорії підлягають ремонту, при якому відновлюється ємність до рівня не менше 80% від номінальної, замінюються окремі пошкоджені деталі, відновлюється корпус, захисні вазелінові і лакофарбові покриття, в батареї замінюються акумулятори, які не можна відновити.

Поточний ремонт кислотних акумуляторних батарей полягає в заміні заливальної мастики, відновленні пошкоджених міжелементних сполучень, наварюванні вивідних клем, заміні кришок акумуляторів. При середньому ремонті замінюються моноблоки і сепаратори.

Проведення капітального ремонту кислотних акумуляторних батарей визначається необхідністю заміни напівблоків пластин однієї з полярностей (позитивної або негативної). При капітальному ремонті при необхідності можуть замінюватися сепаратори і кришки, а також напівблоки пластин обох полярностей.

Умови і порядок зберігання джерел живлення електроенергією, що входять до складу комплекту техніки зв'язку і АСУВ, визначаються Керівництвом зі зберігання техніки зв'язку і АСУВ в Збройних Силах України.

Електроагрегати та електростанції, що не входять до комплекту техніки зв'язку і АСУВ, можуть знаходитися на тривалому зберіганні в неопалюваних сховищах. Умови і порядок їх зберігання, а також технічного обслуговування при зберіганні визначаються відповідними керівництвами та інструкціями.

Разом із засобами зв'язку і автоматизації можуть зберігатися нові, не введені в дію табельні акумулятори. В усіх інших випадках лужні та кислотні акумуляторні батареї повинні зберігатися окремо від техніки і окремо одна від одної.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-13; просмотров: 48; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты