Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Завдання 1. 1. Відобразити в обліку господарські операції з надходження та вибуття малоцінних та швидкозношуваних предметів (ситуації 1-3).




Що необхідно зробити:

1. Відобразити в обліку господарські операції з надходження та вибуття малоцінних та швидкозношуваних предметів (ситуації 1-3).

2. Визначити середньозважену собівартість інструментів при відпуску їх в експлуатацію (ситуація 4).

3. Скласти Акт на списання малоцінних та швидкозношуваних предметів (типова форма № МШ-8, затв. Наказом Мінстату України 22.05.96р. за № 145) та зробити бухгалтерські проведення за операцією оприбуткування і здавання до пункту прийому металобрухту від ліквідації МШП (ситуація 5).

Примітка: У бухгалтерському обліку операції по списанню МШП (на підставі акту списання) не відображаються, адже зазначені МШП були списані з балансу (виключені із складу активів) в момент їх передачі в експлуатацію.

4. Визначити розмір збитків від нестачі МШП на складі, виявленої під час інвентаризації з вини матеріально-відповідальної особи, та відобразити операції в обліку (ситуація 6).

5. Відобразити в обліку операцію з повернення на склад з експлуатації МШП (ситуація 7).

 

Матеріал для виконання завдання

 

Ситуація 1.Підприємством „Промінь” протягом звітного періоду придбало малоцінні та швидкозношувані предмети (МШП), які будуть використані у господарської діяльності, у юридичної особи за безготівковим розрахунком на суму 300 грн., крім того ПДВ 60 грн.

Протягом звітного періоду із складу всі оприбутковані МШП передані в експлуатацію (до відділу збуту).

 

Ситуація 2. Працівник бухгалтерії підприємства придбав на отримані під звіт кошти МШП, які використовуються у господарської діяльності, у кількості 10 штук за ціною без урахування ПДВ 5 грн. за штуку на суму 50 грн., крім того ПДВ 20% - 10 грн.; склав Звіт про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт і здав його до бухгалтерії. Всі МШП оприбутковані і передані в експлуатацію (на загально виробничі потреби).

Ситуація 3. Підприємство протягом звітного періоду:

1. Придбало МШП, які не використовуються у господарської діяльності, у кількості 3 штук за ціною 150 грн. за штуку за безготівковим розрахунком на загальну суму 450 грн. (згідно отриманої податкової накладної, крім того ПДВ 20 % -90 грн.). При оприбуткуванні один з МШП передано до бухгалтерії підприємства в експлуатацію.

2. Одержало від засновників в рахунок погашення боргу МШП. Справедлива вартість МШП, яка узгоджена із засновниками, складає 2500 грн. Отримані МШП в експлуатацію у звітному періоді не передавалися.

3. Отримало безкоштовно МШП. Узгоджена (справедлива) вартість МШП – 150 грн. Отримані МШП передані в експлуатацію (адміністративні витрати).

Ситуація 4. Відповідно до обраної облікової політики на підприємстві вибуття МШП (інструментів до цеху на загальновиробничі потреби) здійснюється на підставі методу середньозваженої собівартості.

 

Інформацію про рух інструментів на підприємстві за березень 2011 року

 

Зміст Кількість одиниць Ціна за одиницю Загальна сума, грн.
Залишок інструментів на 01.03.11 р.
Надійшло, в тому числі:  
07.03.2011 р.
09.03.2011 р.
15.06.2011 р.
Відпущено інструментів до цеху за звітний місяць      
Залишок інструментів на 01.04.2011 р.      

 

Ситуація 5. 30 березня 2011 р. на ТОВ „Промінь”, ідентифікаційний код 24839452, складено акт № 6 на списання малоцінних та швидкозношуваних предметів у цеху № 1

. Склад комісії:

Голова комісії, заступник директора Третяк В.К.

Члени комісії: начальник цеху Верченко А.К.

бригадир Чемеріз О.М.

Підлягає списанню:

Інструмент, інвентарний номер 41, штук 4, дата надходження (передачі в експлуатацію) – 25 січня 2010 р. Причина списання – повний фізичний знос, непридатність для подальшого використання.

Оприбутковано і здано до пункту прийому металобрухт від ліквідації інструментів на суму 20 грн., крім того ПДВ 20 % -4 грн.

Ситуація 6. Під час інвентаризації виявлено нестачу МШП на складі. Первісна вартість (для розрахунку балансової вартості за встановленою формулою) становить 100 грн.

Індекс інфляції в місяці виявлення нестачі (І інф.) – 1,2.

Ситуація 7. Придбано МШП із терміном служби менше 12 місяців на суму 480 грн. з урахуванням ПДВ. Безоплатно отримано аналогічні МШП на суму 200 грн. Передано в експлуатацію МШП на суму 330 грн. Повернуто на склад видані раніше МШП на суму 70 грн.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-13; просмотров: 62; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты