Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Завдання № 1




ВСТУП

 

Метою вивчення дисципліни „Математичні методи в обчисленнях ЕОМ”є ознайомлення з теоретичним обґрунтуванням числових методів і набуття практичних навичок роботи з використання прикладних математичних пакетів для розв’язання науково-технічних задач.

У результаті вивчення дисципліни студент повинен

– знати порядок планування числового експерименту, методи математичного оброблення даних і визначення похибок, що характеризують точність застосованих методів, методи розв’язку систем лінійних алґебраїчних рівнянь, нелінійних рівнянь та їх систем, методи інтерполяції, апроксимації функцій, обчислення визначених інтеґралів, розв’язку диференціальних рівнянь та їх систем;

– уміти вибирати та обґрунтовувати використання на практиці числових методів, стійких до похибок і найбільш ефективних під час їх практичної реалізації на ЕОМ, досліджувати обчислювальні алгоритми, виявляти їх переваги та недоліки, вибирати оптимальні алгоритми розв’язання науково-технічних задач, використовуючи для цього різноманітні пакети програм математичного оброблення даних спеціального та загального використання.

Методичні вказівки щодо виконання контрольних робіт з курсу «Математичні методи в обчисленнях на ЕОМ” (частина I) містять три завдання які охоплюють перелік питань, що входять до першого семестру з курсу «Математичні методи в обчисленнях на ЕОМ» (скорочений термін навчання). Кожне завдання містить рекомендації щодо розрахунку, завдання та приклади його виконання, указівки для користування літературними джерелами, контрольні питання для закріплення вивченого матеріалу.


Вимоги ЩОдо оформлення роботи

Методичні вказівки з курсу «Математичні методи в обчисленнях на ЕОМ» передбачають виконання двох контрольних робіт для студентів заочної форми навчання скороченого терміну навчання (контрольна робота № 1 включає завдання № 1 - № 3; контрольна робота № 2 – завдання № 4 - № 7). Питання, що порушено для самостійного опрацьовування, спрямовані на отримання студентами практичних навичок з використання різноманітних методів розв’язання лінійних і нелінійних алґебраїчних рівнянь та їх систем.

Варіанти завдань видає викладач кожному студентові індивідуально.

Роботу оформлюють на аркушах форматом А4. Розрахунки, графіки, що виконують з використанням пакета Mathcad, необхідно наводити у відповідному завданні контрольної роботи (цього разу додають дискету (диск) з електронним варіантом проведених розрахунків та отриманих графіків).

Вимоги щодо оформлення контрольної роботи

1. Титульна сторінка (див. додаток А).

2. Тема завдання, короткі теоретичні відомості.

3. Вихідні дані завдання відповідно до варіанта.

4. Виконані розрахунки, графіки (див. приклади виконання контрольних завдань).

5. Висновки.

Завдання № 1


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-13; просмотров: 44; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты